Vi jobbar för dig

Här kan du läsa mer om det livsviktiga arbete som görs av Region Skånes medarbetare.

Anna Blom forskar för att hitta guldkornen

Visste du att det ibland är slumpen som kan ge ett genombrott för en forskare? Viljan att förstå och hjälpa patienter är drivkrafter för Anna Blom, professor inom medicinsk proteinkemi.

Fredrik har omvårdnad i blodet

Innan sjuksköterskan Fredrik Brodd går in till en patient saktar han alltid ner tempot. Tar några långsammare steg och ställer om fokus till just den patienten.

De är miljöns detektiver

Hur påverkas vi av vår arbetsmiljö, av miljön inomhus och utomhus? Eva Dock och Jörgen Olofsson går på djupet och gräver i miljöfrågor.

Med ett bra servicetänk och glatt humör kommer man långt

Region Skåne tar varje dag emot många frågor från medborgare och medarbetare via telefon, chatt och mejl. Kundinformatören Linus Persson är en av de som besvarar alla frågor.

Barbros uppdrag - att förenkla tidbokningen i vården

Barbro Fallhammar är medicinsk sekreterare i Region Skåne och har sedan en tid också tagit sig an en ny utmaning. Hon leder arbetet med tidbokning i SDV-projektet. SDV är Skånes digitala vårdsystem, som ska införas i Region Skånes verksamheter med början hösten 2021.

Goda måltider är en viktig del i patientens behandling

I Region Skåne serveras dagligen 5 000 portioner mat till inneliggande patienter. Att det ska vara både gott och näringsriktigt är en självklarhet eftersom maten spelar en betydande roll i behandlingen. Ing-Marie Mattsson arbetar som kock i ett av Region Skånes fyra produktionskök.

Detta jobb måste man ta på största allvar, det kan innebära skillnad mellan liv och död

I sjukvårdsmiljö är optimala ventilationsflöden A och O. För att behålla sterila operationsmiljöer och för att förhindra smittspridning till exempel. Johan Eriksson är ventilationsstrateg på Regionfastigheter.

Ros-Marie om att lyssna och peppa patienten

Ros-Marie Jönsson är intensivvårdssjuksköterska på Skånes universitetssjukhus och berättar om vikten av att lyssna på patienten för att kunna peppa och ta vara på den viljekraft de själva har för att rehabilitera sig.

Att stärka den gravidas egna förmåga är viktigt som barnmorska

Barnmorskorna arbetar för dig som är gravid, vill lämna cellprov eller behöver råd kring din sexuella hälsa. Emelie Åkergren arbetar som barnmorska på barnmorskemottagningarna i Ängelholm och Örkelljunga.

Sara om ledarskap

Se filmen med Sara Konstandeliasz, enhetschef på medicinavdelning 6 på Skånes universitetssjukhus, om hennes syn på ledarskap.

En ren miljö där alla kan vara trygga

När patienter med smittsamma sjukdomar vårdas på sjukhus är kraven på renlighet höga. Andrea Szecsenyi arbetar som smittstädare på Sus i Lund.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!