• I Skåne finns många fria scenkonstgrupper som producerar teater för barn och unga som spelas på turné i hela Skåne. En av dessa är Teater 23 som här spelar föreställningen ”När Harry mötte Iggy”. Fotograf: Julia Lindemalm

Teateraktörer i Skåne

Skåne har ett omfattande teaterliv med många nationellt kända aktörer. 

Teaterinstitutionerna är koncentrerade till Malmö och Helsingborg och attraherar publik från en stor geografisk omkrets.

På institutionerna i Malmö och Helsingborg erbjuds både dramatisk teater och musikteater. I Helsingborg ligger Sveriges äldsta stadsteater med fast ensemble.

Fria teatergrupper i Skåne

I Skåne finns ett stort antal fria grupper varav en del med avancerad estetik och experimentellt inriktad tvärkonstnärlig verksamhet. Grupperna bidrar till mångfald och konstnärlig förnyelse. Deras föreställningar produceras ofta för turné. 

Teaterföreningarna i Skåne är viktiga arrangörer för att sprida scenkonst. 

Teateraktörer som Region Skåne stödjer:

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter