Notställ Helsingborgs symfoniorkester

Musikaktörer i Skåne

Musiklivet i Skåne är rikt och mångfacetterat.

Här finns fyra stora institutioner – Malmö Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester, Malmö Opera och Musik i Syd – och ett stort antal fria scener, producenter och arrangörer. Musikhögskolan i Malmö och flera musiklinjer på folkhögskolorna är också en viktig del av musiklivet i Skåne. Många professionella frilansmusiker är bosatta i regionen och genom närheten till Danmark och övriga Europa öppnar sig en stor arbetsmarknad.

Regionens alla arrangörsföreningar bidrar till ett levande och aktivt musikliv, inte minst på mindre orter. Även kyrkan är en stor arrangör av konsert- och kulturevenemang runtom i Skåne. Till det fria musiklivet hör också ett brett utbud av festivaler liksom en omfattande körverksamhet.

Musikaktörer som Region Skåne stödjer:

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter