Litteraturaktörer i Skåne

Skåne har ett gott litterärt klimat med flera nätverk kring litteratur, författare och serieskapare.

Många författare och serieskapare har Skåne som bas. Här finns flera små förlag, kulturredaktioner och litterära tidskrifter. Utbildningar i skrivande och serieskapande på universitet och folkhögskolor har bidragit till flera uppmärksammade författarskap.

Litterära samtal och scener

Biblioteken har en särskild ställning som mötesplats mellan berättelsen, författaren och läsaren. Författarcentrum Syd har en väl fungerande förmedlingsverksamhet av författare till skolor och bibliotek.

De senare årens ökande intresse för olika former av möten med författare och andra litterära samtal har också lett till att många nyetablerade arrangörer startat litterära scener, klubbar och litteraturfestivaler också utanför biblioteken.

Litteraturaktörer som Region Skåne på olika sätt stödjer:

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter