• the feeling of going med Skånes Dansteater.

    the feeling of going, Skånes Dansteater. Foto: Malin Arnesson

Dansaktörer i Skåne

Danskonsten är en konstform under stark utveckling i Skåne. Här finns ett växande dansliv med allt fler danskonstnärer som väljer att bosätta sig i och arbeta med Skåne som bas.

Sveriges största fristående dansinstitution

Skånes Dansteater producerar och presenterar dansföreställningar i olika format och attraherar dansare och koreografer från hela världen. De har sin fasta punkt i Malmö och ägs av Region Skåne och Malmö stad.

Fria danslivet

I Skåne finns ett stort antal fria danskonstnärer som med Skåne som bas arbetar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Inkonst och Dansstationen på Palladium i Malmö är två gästspelscener som regelbundet presenterar danskonst av både nationella och internationella danskompanier och koreografer. Dansstationen producerar även egna föreställningar för en ung publik via Turnékompaniet och ansvarar för den regionala dansfestivalen SALTO! som riktar sig till barn och unga.

Offentliga dansföreställningar arrangeras även av flera lokala riksteaterföreningar, scenkonstinstitutioner, gästspelsscener och andra arrangörer på scener, teatrar, konsthallar med mera i hela Skåne.
Utanför Kivik finns Milvus Artistic Research Center (MARC) som är en plattform för konstnärligt utvecklingsarbete och forskning inom dans och koreografi. Genom ett samarbete med Riksteatern kan MARCs arbete nå en bredare publik.

Verksamheter inom dansområdet som Region Skåne på olika sätt stödjer:

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.