Tyst minut för attackens offer

En nationell tyst minut hålls måndagen den 10 april klockan 12 för att hedra offren för attacken i centrala Stockholm den 7 april.

Statsministern har utlyst en nationell tyst minut måndagen den 10 april klockan 12 för att hedra offren för attacken i centrala Stockholm den 7 april. Region Skåne kommer att delta i den tysta minuten för att visa medkänsla och deltagande med de drabbade och deras anhöriga.

Medarbetare som har möjlighet uppmanas att stanna upp för att skänka de drabbade en tanke. Patienter, besökare och kunder bör välkomnas att delta i den tysta minuten.

– Precis som så många andra är jag djupt bedrövad över detta fruktansvärda attentat. Mina tankar går främst till de drabbade och deras närstående. Genom att ansluta oss till en nationell tyst minut kan vi som region hedra de omkomna och visa vårt stöd till skadade och anhöriga, säger Alf Jönsson, regiondirektör.

Liksom Regeringskansliet och flera andra officiella institutioner flaggar Region Skåne på halv stång tills den nationella tysta minuten är över och flaggan hissas i topp.

Kondoleansbok i Rådhus Skåne

Från och med måndag den 10 april klockan 9 har Region Skåne och Kristianstads kommun lagt fram en kondoleansbok i entréhallen i Rådhus Skåne, där Region Skåne har sitt säte. I boken kan den som vill skriva sina hälsningar. Kondoleanser kan lämnas fram till onsdag den 12 april klockan 16, då hälsningarna skickas vidare till Stockholm.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter