Region Skånes hälso- och sjukvårdsdirektör slutar

Region Skånes hälso- och sjukvårdsdirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec lämnar i början av maj sitt jobb efter en överenskommelse med regiondirektör Alf Jönsson.

- Vi har gemensamt nått en överenskommelse som innebär att Ingrid Bengtsson-Rijevec lämnar sitt uppdrag. Ingrid har gjort ett gediget arbete med att utveckla Region Skånes kunskapsstyrning och ta viktiga steg i arbetet mot en mer tillgänglig vård. Jag tackar Ingrid för hennes arbete och önskar henne lycka till i framtiden, säger Alf Jönsson, regiondirektör Region Skåne.

– I bästa samstämmighet har vi kommit fram till att jag avslutar mitt uppdrag i Region Skåne. Efter 16 år på olika ledande poster är det dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar. Jag vill rikta ett särskilt stort tack till alla medarbetare i hälso- och sjukvården som gör ett fantastiskt jobb. Tillsammans gör de verkligen skillnad för många andra varje dag, säger Ingrid Bengtsson-Rijavec.

Rita Jedlert tar över som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör från 13 mars tills dess rekrytering av ny hälso- och sjukhusdirektör är klar.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter