Årets kulturpristagare utsedda

Artisten Emil Jensen får Region Skånes kulturpris 2017. Region Skånes kulturpalett går till kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun.

Poeten, musikern och artisten Emil Jensen får Region Skånes kulturpris 2017. Priset är på 100 000 kronor och ges till en person som genom sitt konstnärligt skapande bidrar till förnyelse och utveckling av kulturlivet i vid bemärkelse.

Emil Jensen är född 1974 och uppvuxen i skånska Hjärup och har mer än 20 år verkat som poet, låtskrivare och artist och förenat ett starkt samhällsengagemang med humor och allvar. Som artist har han utvecklat en scenisk närvaro och publikkontakt i föreställningar som turnerat i hela landet. 

Kulturnämndens motivering säger bland annat att : "Region Skånes kulturpristagare 2017 är en sann ordkonstnär som förenar musik och lyrik med allvar och humor. Med ett underfundigt tilltal och osvikligt engagemang tar han sig an stora frågor och den lilla människans belägenhet – och skapar ett helt eget uttryck."

Läs mer om Emil Jensen

Region Skånes kulturpalett till Simrishamn

Kulturpaletten belönar verksamheter som med framgång utvecklat kultur för, med, och av barn och unga. 

I år får kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun priset för att den med framgång låtit kulturskola och kulturgaranti samspela och bli en förebild för många andra aktörer. Verksamheten arbetar för att konst och kultur ska vara en självklar del i det enskilda barnets liv.

Läs mer om kulturpedagogiska enheten

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter