Kvinna klädd i rosa kavaj som står i ett kontorslandskap

Hemarbete underlättade rekrytering till 1177

Precis innan pandemin slog till började 1177 telefonrådgivningen erbjuda sina medarbetare att arbeta hemifrån. Pandemin gav arbetssättet en rivstart. Idag arbetar Ebba Munksgaard och kollegorna hemifrån två dagar i veckan.

– När man arbetar obekväma arbetstider, tycker jag det är väldigt skönt att jobba hemifrån. Man har redan börjat varva ned i slutet av arbetspasset, säger Ebba Munksgaard.

Hon är sjuksköterska och en av dem som svarar i telefonen när skåningarna ringer till 1177 för att få råd om vård. När hon började på sin nuvarande arbetsplats, var det arbete på kontoret i centrala Malmö, men med pandemirestriktioner, som gällde.

– Vi hade restriktioner och skulle hålla avstånd. Vi jobbade då på två våningar i byggnaden och vi fick inte blanda oss med de som satt på ett annat våningsplan. Många gemensamma saker, som fikor och möten försvann.

Noga med sekretess

I början av pandemin var det de medarbetare som tillhörde en riskgrupp som fick tillåtelse att arbeta hemifrån.

– Sen blev det de som hade förutsättningar för det. Arbetsplatsen måste vara korrekt ergonomiskt, stolar, bord och belysning skulle godkännas av arbetsgivaren. Dessutom måste man ha tillgång till en bra internetuppkoppling – och möjlighet till sekretess, säger Ebba Munksgaard.

Det innebär att om man är flera i hushållet, måste det finnas möjlighet att stänga dörren om sig, för att skydda patientuppgifter.
Dessutom måste man vara mer eller mindre självgående, vilket innebär att de flesta nyanställda får vänta lite med att jobba hemifrån. På kontoret finns de erfarna kollegorna som kan stötta och svara på frågor.
– De flesta nyanställda är ju intresserade av detta med hemarbetsplatsen. Sen märker de att det är nästan omöjligt att jobba hemifrån från start, säger Ebba Munksgaard.

Funkar med hundvalp

Att det är två dagar hemma och tre dagar på kontoret som gäller, tycker hon är ganska skönt. Annars blir det lätt att man isolerar sig lite för mycket. Dessutom kan hon ibland sakna gemenskapen på arbetsplatsen.
– Jag saknar att ha kollegorna runt omkring mig, att man kan småtjattra emellan. Vi har väldigt högt i tak på arbetsplatsen, säger Ebba Munksgaard.

Många småfördelar

Hemarbetet har gjort det enklare att få ihop jobb- och privatliv för både henne och kollegorna. För Ebba, som är kvällsmänniska, är det väldigt skönt att kunna gå direkt från köksbordet till datorn när hon börjar tidigt. För andra har hemarbetet inneburit nya möjligheter.

– Det har underlättat för många, några har till exempel skaffat hundvalpar, som ju inte kan bli lämnade ensamma långa stunder. Det finns flera småfördelar, förutom att det är lättare att få tillräckligt mycket sömn, säger Ebba Munksgaard.

Medarbetarna nöjda

Pia Nilsson, som är enhetschef på 1177 telefonrådgivningen, bekräftar bilden av att möjligheten till hemarbete har blivit en succé.
– De som jobbar hemma är jättenöjda. Vissa som bor långt bort sparar ju hur mycket tid som helst, säger hon.
Trots att 1177 alltid har haft ganska många sökande till utannonserade tjänster, har bristen på sjuksköterskor märkts av även här de senaste åren. Men att få sitta hemma några dagar i veckan har tydligt lockat.
– Första gången vi annonserade om att det fanns möjlighet till hemarbete hade vi 40 sökande jämfört med 20 tidigare, säger Pia Nilsson.

Jobbar hemma kvällar och helger

Verksamheten har en situation med stora pensionsavgångar att tampas med de närmsta åren. Samtidigt finns det äldre medarbetare som gärna går in och jobbar några timmar då och då. Ungefär ett fyrtiotal pensionerade medarbetare rycker in som timanställda då och då.
– De timanställda är ofta äldre och de är inte så sugna på att vara ute och snurra sent. För att stimulera de medarbetarna att ta pass kvällar och helger, så får man alltid jobba hemifrån då, säger Pia Nilsson.