Thomas Wallen

Thomas Wallén ny förvaltningschef i nordväst och sjukhuschef i Helsingborg

Thomas Wallén har utsetts till förvaltningschef för Skånes sjukhus nordväst och sjukhuschef för Helsingborgs lasarett. Han är idag primärvårdsdirektör för Närhälsan i Västra Götalandsregionen.

− Det känns väldigt bra att kunna utse Thomas Wallén som ny förvaltningschef i nordväst och sjukhuschef för Helsingborgs lasarett. Han har en gedigen erfarenhet med tydligt fokus på kvalitetsförbättring. Jag är övertygad om att han är rätt person för att leda verksamheten och fortsätta utveckla den med patienternas bästa för ögonen, säger Alf Jönsson, regiondirektör.

Thomas Wallén har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom vården, både inom Sverige och internationellt. Han har bland annat varit sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus och för Sheikh Khalifa General Hospital i Förenade Arabemiraten.

Thomas Wallén är läkare och specialist i geriatrik och invärtesmedicin. Han har också en doktorsexamen i geriatrik från Göteborgs universitet och har tilldelats flera utmärkelser för kvalitetsarbete.

− Det blir spännande att börja arbeta inom Region Skåne och bidra till att skapa en mer tillgänglig hälso- och sjukvård med patientsäkerheten i fokus. Som ledare har jag min tyngdpunkt inom två områden: det utvecklingsorienterade och det kommunikativa. Och för att driva utvecklingsarbete är en god arbetsmiljö det allra viktigaste, säger Thomas Wallén.

Han kommer att tillträda som förvaltningschef och sjukhuschef senast 1 september 2021.

Fakta

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare, främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm.