Ta chansen att rädda liv på arbetstid

Hundratals företag och organisationer har anslutit sig till blodcentralernas satsning Rädda liv på arbetstid, som innebär att de anställda kan ge blod på arbetstid. I Region Skåne kan alla anställda rädda liv på jobbet. Är ditt företag med?

- Vi behöver fler blodgivare för att rädda liv, därför kan alla våra medarbetare ge blod på arbetstid när jobbet så tillåter, säger Alf Jönsson, regiondirektör.
 
Blodcentralen Skåne och alla de övriga blodcentralerna i Sverige nystartar med satsningen Rädda liv på arbetstid. Hundratals företag och organisationer har anslutit sig, men fler behövs. Region Skåne har tagit ett övergripande beslut om att ge blod på arbetstid.

En påse blod i minuten 

- Om vår sjukvård ska fungera behöver vi fler som ger blod och en ständig ström av blodgivare. Vi ser gärna att fler företag och organisationer uppmuntrar sina anställda att ge blod på detta sätt, säger Alf Jönsson. 
 
I Sveriges sjukvård behövs en påse blod i minuten dygnet runt, året om. Blod behövs vid cancerbehandlingar, kroniska sjukdomar, svåra förlossningar, operationer och till för tidigt födda barn.  
 
Fler kan rädda liv. Välkommen att ge blod. 
 
Läs mer om blodgivning här. (geblod.nu)