Splnedgång över Öresundsbron

Smidig lösning för Öresundspendlare på gång

Sedan den 8 januari krävs på ett negativt covid 19-test av danska myndigheter för att få resa in i Danmark. Region Skåne arbetar med att hitta en smidig lösning för gränspendlarna.

– Gränspendlarna är viktiga för tillväxten i vår region. De nya inreserestriktionerna medför en utmaning för vår gemensamma arbetsmarknad. Vi jobbar nu på att hitta en smidig lösning på detta och återkommer med mer information så fort som möjligt, säger Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör Region Skåne.

Som gränspendlare får man idag uppsöka en privat vårdgivare för att testa sig och få intyg mot betalning, då Region Skåne enbart testar personer med symtom. I Danmark kan man testa sig gratis mot uppvisande av sitt CPR-nummer.

Danmarks reserestriktioner är förlängda till 7 februari. Läs mer om test i Danmark på coronaprover.dksamt om reseintyg här

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter