Självtest för covid-19

Rekordmånga testade positivt för covid-19

Förra veckan konstaterades det högsta antalet sjukdomsfall i Skåne hittills. Samtidigt ökar Region Skåne antalet bokningsbara tider för självtest.

Förra veckan konstaterades 10 066 sjukdomsfall i covid-19 i Skåne, det högsta antalet någonsin.
Region Skåne utökar kontinuerligt kapaciteten för självtester. De senaste veckorna har kapaciteten varit begränsad på grund av alla helgdagar. Men nu testas fler än någonsin. Denna vecka har antalet bokningsbara tider ökat till cirka 36 500 i bland annat Malmö och Helsingborg.

Högst tryck i Malmö och Lund

Idag tisdag dubbleras även kapaciteten på provtagningsplatsen för bil i Staffanstorp till 250 tider/dag och imorgon onsdag utökas kapaciteten på Svågertorp till 375 tider/dag.

Även apoteken har utökat antalet självtester som ombud kan hämta, både på vardagar och helger. Högst tryck har fortfarande Malmö och Lund, på övriga orter finns gott om tider att boka i närtid. Ytterligare tre skånska provtagningsplatser beräknas öppna nästa vecka.

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter