Vaccination förbereds

Mobila vaccinationsteamet på Kulturnatten

Region Skånes mobila vaccinationsteam fortsätter arbetet med nå de som ännu inte har vaccinerat sig. Bland annat finns de på plats under Kulturnatten i Lund.

Även denna fredag, den 24 september, blir det vaccination vid moskén i Malmö (Skandinaviska WAKF) mellan 14 och 16. På måndag den 27 september kommer teamet att befinna sig på stationen i Landskrona mellan 14 och 17.

Vaccination i Lund

Teamet kommer även att vara på plats under Kulturnatten i Lund den 2 oktober, mellan 12 och 15. Planeringen pågår just nu och Region Skåne återkommer med information om var i Lund vaccinationen kommer att ske.

Ger effekt

– Vi har nu besökt flera olika event och erbjudit vaccination och även om intresset varierar ser vi att vårt arbete med att vara på platser där invånarna rör sig gör skillnad. Vaccinationstäckningen ökar fortfarande och det är viktigt att vi tillsammans med alla aktörer vi samarbetar med fortsätter att ha tålamod och gör det lätt för människor som vill vaccinera sig, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare Region Skåne.