Hand som håller i en ampull medvaccin mot covid-19

Många alternativa möjligheter till vaccination

Även i nästa vecka erbjuds vaccination på många platser runt om i Skåne. Förutom öppet hus på samtliga vårdcentraler kommer mottagningen på Baravägen i Lund att öppna för drop-in.

Nu har över 80 procent av skåningar över 16 år fått en första dos covidvaccin, men fler behöver vaccinera sig. Under nästa vecka finns mycket goda möjligheter till vaccination på olika platser runt om i Skåne.

– Det är febril aktivitet på många fronter just nu. Vi får hoppas att detta kan bidra till att väcka liv i det svalnade vaccinationsintresse som vi ser i många grupper, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare i Region Skåne.

Drop-in i Lund

Vaccinationsmottagningen på Baravägen i Lund öppnar nästa vecka drop-in-mottagning mellan 09.00 och 15.00 tisdag, onsdag och torsdag. Drop-in gäller för personer från 16 år och som ännu inte vaccinerat sig med både dos 1 och 2. Dessutom är den som har nedsatt immunförsvar och som har fått erbjudande om en extra dos välkommen till drop-in.

Öppet på alla vårdcentraler 16 oktober

På lördag den 16 oktober mellan 9 och 16 har alla vårdcentraler i Skåne drop-in-öppet för vaccination. Då ges både dos 1 och dos 2. Det går också bra att ringa sin vårdcentral och boka en tid för vaccination. Förutom möjligheten att vaccinera sig på sin vårdcentral, finns flera platser som erbjuder drop-in för vaccination under nästa vecka:

Här kan du vaccinera dig i veckan (skane.se)