Sjukvårdspersonal pratar i ett rum

Krislägesavtalet utlöst i Region Skåne

Krislägesavtalet är nu utlöst för både akutpersonal och intensivvårdspersonalen. Det innebär bland annat att arbetstiden kan förlängas till 48 timmar i veckan, så att Region Skåne blir bättre rustat att möta det ökade vårdbehovet.

Region Skåne använder nu krislägesavtalen i två verksamheter inom Skånes universitetssjukhus. Igår söndag anvisades 30 sjuksköterskor och undersköterskor på den medicinska akutvårdsavdelningen i Lund. Från idag anvisar IVA i Malmö krislägesavtalet för 20 sjuksköterskor och undersköterskor. Att medarbetarna anvisas betyder att de arbetar enligt avtalet.

– Detta säkrar bland annat att planerad cancerkirurgi inte blir uppskjuten, säger Anders Rehn, verksamhetschef för intensiv- och perioperativ vård vid Skånes universitetssjukhus.

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter