En man får en vaccinspruta i överarmen av en sjuksköterska

Dags för 40-åringarna att boka tid

Från och med ikväll är vaccinationsbokningen öppen även för de skåningar som är 40 till 45 år. Just nu finns det många lediga tider att boka på vaccinationsmottagningar runt om i Skåne.

Det finns nu gott om lediga tider att boka för den som vill vaccinera sig mot covid-19. Eftersom tillgången på tider är så god, väljer Region Skåne att ikväll öppna för bokning även för skåningar som är 40 till 45 år, drygt 70 000 personer. Det innebär att alla som är 40 år eller äldre (födda 1981) kan boka tid för vaccination.

35 000 tider

Det fanns under tisdagseftermiddagen över 15 000 lediga tider vid vaccinationsmottagningar runt om i Skåne, bland annat i Helsingborg, Lund, Malmö, Klippan, Vellinge och Kristianstad. Ikväll tillkommer ytterligare 35 000 tider.

De närmsta veckorna kommer det att komma mycket vaccin till Skåne.

Nås via översikt

På grund av en uppdatering på webbplatsen 1177.se är det mellan klockan 21 och midnatt ikväll inte möjligt att logga in på e-tjänsterna på 1177.se, vilket tidvis kan påverka några av bokningssystemen. Vilka som påverkas kommer att framgå på översikten på skåne.se