• På bilden från vänster till höger: Anna Mannfalk (M), 1:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Anna-Lena Hogerud (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, Gilbert Tribo (L) , ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Medarbetare från Garnisonsgatans Läkargrupp: Ismena Alagic, Charlotta Olsson, Lars Johansson, Heidi Marcusson, Monika Gohed.

Skånes bästa vårdcentral 2020 är Garnisonsgatans Läkargrupp

Genom kontinuitet, fast läkarkontakt samt goda resultat när det gäller patientens upplevelse av involvering och delaktighet har Garnisonsgatans Läkargrupp i Helsingborg tagit hem årets pris.

Lars Johansson, verksamhetschef för Garnisonsgatans Läkargrupp, tog emot priset tillsammans med delar av personalen. Han tror att kontinuitet, samverkan och öppna mottagningar är några av faktorerna för att Garnisonsgatans Läkargrupp lyckades ta hem priset.

– Genom att vara tillgängliga med bred bemanning och hög kompetens kan vi ta ansvar för våra patienter och följa upp så att ingen trillar mellan stolarna. Det viktigt för oss att ha en god patientvård, men också en bra arbetsmiljö där våra medarbetare trivs och är positiva, säger Lars Johansson.

Motivering

Vinnarmotiveringen lyder: ”Årets vinnare startade sin Vårdcentral i juni 2018 och har på kort tid lyckats nå toppresultat i Nationella patientenkäten och goda resultat i flera kvalitetsindikatorer för Vårdcentral i Hälsoval Skåne. Patientens upplevelse av involvering och delaktighet når högsta resultat i Nationella patientenkäten och 99 % av vårdcentralens listade patienter har en fast läkarkontakt, vilket är ett prioriterat område för Skånes Vårdcentraler. Årets vinnare av Skånes Bästa Vårdcentral 2020 är Garnisonsgatans Läkargrupp.”

Utmärkelsen ger Vårdcentralen Anderslöv en prissumma på 60 000 kronor och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler.

Utmärkelsen ger Garnisonsgatans Läkargrupp en prissumma på 60 000 kronor och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler. Vårdcentralen Förslöv och Vårdcentralen Anderslöv tilldelades hedersomnämnande i form av diplom, 20 000 kronor och miniatyr av Glasäpplet.

Topp 10 – Skånes bästa vårdcentraler 2020

Garnisonsgatans Läkargrupp  
VC Anderslöv
VC Förslöv
VC Brösarp
VC Knislinge
VC Tåbelund
Capio Mariastaden
VC Måsen
VC Tollarp
HMC Staffanstorp

Patientomdömen och kvalitet

Skånes bästa vårdcentral är en årlig utmärkelse som tidigare hette Glasäpplet. Priset går till den vårdcentral som förra året visade bäst resultat för ett antal kriterier, däribland patientomdömen i den Nationella patientenkäten och kvalitetsindikatorer för vårdcentraler i Hälsoval Skåne. Ärenden till Patientnämnden och IVO vägs också in i bedömningen.

Mer om utmärkelsen 

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter