Närbild på när två händer håller i varann.

Fortsatt många fall på särskilda boenden

Smittspridningen fortsatte att öka i Skåne under förra veckan. Antalet fall på särskilda boenden är fortsatt högt, vilket är oroande.

Den kraftiga smittspridningen av covid-19 fortsätter. Under vecka 48 slogs ett nytt rekord i antal analyserade tester med totalt 46918 tester. Av dessa var 5695 stycken positiva. Trenden med ett ökat antal fall på särskilda boenden fortsätter, vilket är oroande. Förra veckan registrerades 81 nya fall på 11 boenden.

– Smittan ökar överallt och i alla åldersgrupper. Samtidigt är det oroväckande att antalet nya fall på särskilda boenden är fortsatt högt och vi ser tyvärr nya utbrott hela tiden trots stora insatser, säger smittskyddsläkare Eva Melander.

Aktuella siffror

Nya konstaterade covid-19-fall: 860
Totalt antal konstaterade covid-19-fall: 28876
Inlagda på IVA med konstaterad covid-19: 25
Inlagda på vårdavdelning med konstaterad covid-19: 218
Totalt antal avlidna med covid-19: 390

Till antalet nya konstaterade covid-19-fall räknas alla som inrapporterats det senaste dygnet. Till det totala antalet konstaterade covid-19-fall räknas alla som inrapporterats sedan den 2 mars 2020. Inlagda patienter med covid-19 på vårdavdelning respektive intensivvårdsavdelning (IVA) är en ögonblicksbild från klockan 8 samma dag. Till det totala antalet avlidna med covid-19 räknas individer som avlidit inom 30 dagar efter att man konstaterats ha covid-19 genom ett virusprov sedan den 18 mars 2020.

På Lägesbild covid-19 i Skåne finns fler aktuella siffror över provtagningar, sjukdomsfall och sjukhusbeläggningar.

Foto: Scandinav

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter