Centralsjukhuset Kristianstad på tredjeplats i AT-ranking

AT-ranking görs sedan år 2000 av Sveriges yngre läkarförening (SYLF) och är en ranking över sjukhusen och vårdcentralerna där läkarna gör sin AT-tjänstgöring.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) ligger i toppen med en tredjeplats för AT-tjänstgöring i hela Sverige. Sjukhuset utmärker sig bland annat som den ort som får högst betyg för internmedicinsk utbildning, bästa kollegialt stöd inom psykiatrin och bästa allmänmedicinort (primärvård).

– Det är jättekul att vårt arbete lönar sig. Vi vill att våra AT-läkare ska får en bra kvalitet på sin AT, med utbildning och handledning i kombination av arbete för att ge trygghet och utveckling i läkarrollen, säger sjukhuschef Johan Cosmo.

Möjlighet att påverka sin arbetsmiljö

En AT-ort i toppen av rankingen kännetecknas av hög kvalitet på handledningen, ett starkt kollegialt stöd och främst av allt känslan av att kunna påverka sin arbetsmiljö. Även förekomsten av en erfaren och engagerad övergripande AT-chef bidrar klart till förhöjd kvalitet när den rollen får ett verkligt mandat.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter