Ungdomsmottagning på nätet ska nå fler unga

Den 4 september är det premiär för UM Skåne online, Region Skånes nya ungdomsmottagning på nätet. Det är en digital mottagning som är öppen på kvällstid mellan klockan 17 och 21.30.

Via UM Skåne online kan den som är mellan 12 och 23 år träffa sjuksköterskor, barnmorskor och kuratorer via ett videomöte utan att boka tid i förväg.

Du når den digitala mottagningen via en app (UM Skåne online) och loggar in med ditt BankID. Den som inte har möjlighet att ladda ner appen kan även nå UM Skåne online via webbsidan. På samma webbsida finns mer information om mottagningen:

UM Skåne online

Förhoppningen är att denna digitala drop-in-mottagning ska göra det enklare för unga mellan 12 och 23 år att få kontakt med ungdomsmottagningen, och att det ska bli lättare att nå de ungdomar som annars är svåra att nå.

Om UM Skåne online

Detta är ett projekt som Region Skåne testar fram till 1 december. Mottagningen på nätet håller öppet måndag till fredag mellan klockan 17 och 21.30. Eftersom UM Skåne online är ett projekt kan öppettiderna justeras beroende på hur efterfrågan blir. Projektet kommer att utvärderas löpande.

UM Skåne online är en digital tjänst som ligger inom ramen för Region Skånes e-hälsostrategi och finansieras via regeringens satsning på ungdomars psykiska hälsa. 

Fler satsningar inom e-hälsa och digtalisering

 

 

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter