Ögonmottagning först i nya lokaler på Helsingborgs lasarett

3 november invigdes de nya lokalerna för ögonmottagningen på Helsingborgs lasarett. Det är den första verksamheten som flyttar in i den nyrenoverade östra flygeln.

För två år sedan påbörjade Region Skåne den stora ombyggnaden på Helsingborgs sjukhusområde. Den befintliga huvudbyggnaden ska byggas om och dessutom bygger vi en helt ny vårdbyggnad.

Personalen har hjälpt till med utformning

Personalen har fått vara med när ögonmottagningens nya lokaler utformats, så att det skulle bli bästa möjliga lösning, både för patienter och personal. 60 personer jobbar på mottagningen, och de tar emot cirka 200 patienter per dag.

För att hjälpa patienterna med nedsatt syn har det varit viktig att arbeta med tydliga kontrastfärger, till exempel är alla dörrar till undersökningsrum målade i mörka färger som står ut mot de vita väggarna.

Det har också skapats fler mindre väntrum i anslutning till undersökningsrummen så att patienterna får kortare avstånd att ta sig. Tidigare fanns det bara ett stort väntrum oavsett vilken undersökning eller behandling man skulle till.

Bygget fortsätter

I den befintliga huvudbyggnaden på sjukhusområdet är östra flygeln först ut, och därefter följer ombyggnad av den norra, södra och sist den västra flygeln. 2025 beräknas hela ombyggnaden av Helsingborgs sjukhusområde vara klart.

Mer om Helsingborgs sjukhusområde

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter