Skolklass med lärare

Sjätteklass från Knislinge vann Skåneracet

Årets vinnare av Skåneracet är korad, klass 6A på Snapphaneskolan i Knislinge tog hem tävlingen.

Mellan 23 april och 4 juni bjöds alla skånska sjätteklassare på en gratis resdag med Skånetrafiken. Under resan får eleverna svara på ett gäng kluriga frågor i Skåneracets quiz i mobilen och har chans att vinna Skånetrafikens sommarbiljett till hela klassen.

Rekordmånga elever deltog

Klass 6A från Snapphaneskolan tog med sig läraren Maria Ödmo till Tropikariet i Helsingborg. På tåget dit var det Skåneracets quiz för hela slanten och med mycket klurande tillsammans svarade klassen rätt på alla frågor. Med sina vassa matematikkunskaper lyckades klassen nästan räkna ut utslagsfrågan; siffran på hur många elever som deltog i Skåneracet i år.

Rätt siffra var 5281, så många elever var anmälda till Skåneracet i år. Det är en ökning med fler än 1000 elever från i fjol. 

Vinsten, en sommarbiljett med fria resor på buss och tåg i hela Skåne mellan 15 juni och 15 augusti, togs emot med häpnad innan sommarens resor till bland annat Åhus och Lund började planeras av eleverna.

Om Skåneracet

Skåneracet är ett initiativ från Klimatsamverkan Skåne. Syftet med projektet är att på ett lekfullt sätt introducera eleverna för möjligheten att resa kollektivt och är en del i arbetet med att uppmuntra till ett mer klimatsmart resande i Skåne. Skåneracet drivs och finansieras av Region Skåne.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter