Regissören Giulia Gandini får Region Skånes kortfilmspris 2019

Filmen My time utsågs till bästa kortfilm på Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö. Den var en av 8 tävlande filmer om Region Skånes kortfilmspris på 100 000 kronor.

Region Skånes kortfilmspris tilldelas regissören Giulia Gandini för bästa barn- och ungdomskortfilm på Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö. Giulia Gandini tog emot priset för sin film ”My time” på festivalens prisutdelning torsdagen den 28 mars 2019. Kortfilmspriset är på 100 000 kronor. Hedersomnämnande gick till Salvatore Allocca för filmen "The School trip".

- Vinstpengarna kommer att gå in i nästa projekt, "Runner", om en tjej som brinner för löpning, men som blir mobbad för sin "pojkiga" stil av sina klasskamrater. En självupplevd historia från när jag var yngre, berättare Giulia Gandini.

Priskommitténs motivering till vinnarfilmen

"En intensiv bildningsresa som väcker stora reaktioner hos sin publik. Filmen belyser ett angeläget och tidlöst ämne, en dramatisk vardagssituation gestaltad utifrån ungas perspektiv. En imponerande rolltolkning och regi skapar en kortfilm i ordets sanna bemärkelse."

Om Giulia Gandini

Giulia Gandini föddes i Italien men är sedan fem år tillbaka stationerad i London där hon först studerade och därefter valde att stanna kvar och jobba vidare med sitt filmskapande.

Giulia har valt att fokusera sitt filmskapande på "coming of age" filmer med kvinnliga huvudrollsinnehavare. Detta tror hon själv härstammar från hennes katolska och strikta uppväxt i Italien.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter