Grön stadsbuss i Lund

Nytt biljettsystem för Skånetrafiken i december

Den 14 december har Skånetrafiken fullt ut implementerat det nya biljettsystemet. Då upphör bland annat de nuvarande Jojo-korten att fungera.

Redan för drygt två år sedan introducerade Skånetrafiken en ny pris- och zonmodell tillsammans med lansering av den nya appen.  Cirka hälften av kunderna har redan gått över till appen och 75 000 skåningar har nu sitt månadskort i appen, vilket motsvarar 60 procent av Skånes kollektivtrafikpendlare.

Via appen får du tillgång till alla Skånetrafikens biljetter, rabatter och förmåner. I november blir det dessutom möjlighet att köpa biljetter för resor över länsgränserna i appen.

Inte bara appen

Men givetvis går det bra att resa också om du inte vill, eller kan, använda appen.

– Det går bra med betalkort i alla våra kanaler, i nya biljettautomater, på Skånetrafikens hemsida, ombord eller hos Skånetrafikens kundcenter eller ombud som kommer att kunna sälja samtliga våra biljetter, förklarar Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Nya biljettautomater

En viktig del i utvecklingen av biljettsystemet är utrullningen av de cirka 200 nya biljettautomaterna som kommer att ske under oktober-december.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter