Regissören Julia Thelin får Region Skånes kortfilmspris 2018

Filmen Brottas utsågs till bästa kortfilm på Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö. Den var en av 8 tävlande filmer om Region Skånes kortfilmspris på 100 000 kronor.

Med den vinnande filmen Brottas berättar Julia Thelin om smärtan i ett uppbrott i relation till makt, uppväxt och bästiskap mellan två flickor.

- Priset kommer gå rakt in i mitt nästa kortfilmsprojekt, eller kanske till ett långfilmsprojekt, säger Julia Thelin, regissör och mottagare av Region Skånes kortfilmpris 2018.

Kortfilmspriset

Priskommitténs motivering

Här är brottarmattan både spelplats och metafor. Med ett skickligt grepp skildrar filmen två unga tjejers vänskap och relation i en komplex brytningstid.

Känslolivet är närvarande i varje sekund och den formmässiga dynamiken är så träffsäker att "Brottas" är en självklar vinnare av Region Skånes kortfilmspris.

Läs mer om Region Skånes kortfilmspris

Detta år blev det också ett hedersomnämnande som gick till filmen "In love with cinema" av regissören Askar Nurakun, från Kirgizistan.

Tack för att du kontaktar oss, vi har tagit emot dina synpunkter

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter