• Två personer kikar över kanten på brant stenklippa

    Vandring på Söderåsen. Foto: Sven Persson

  • Lättläst text Dölj Lättläst
  • Skriv ut

Skåneleden och strövområden

Region Skåne är huvudman för och utvecklar den drygt 100 mil långa Skåneleden. Vi arbetar för att göra skånska natur- och strövområden attraktiva och välbesökta.

Leden erbjuder milslånga vandringar med övernattning i naturen men också mindre ansträngande dagsetapper.

Vi arbetar för att leden ska erbjuda service och upplevelser för alla. Med Skånetrafiken gör vi leden tillgänglig från hela Skåne.

Region Skåne har huvudansvaret för Skåneleden medan Stiftelsen Skånska Landskap ansvarar för förvaltning av leden och totalt 29 kommuner ansvarar för all skötsel.

19 strövområden genom Stiftelsen Skånska Landskap

Region Skåne har gett Stiftelsen Skånska Landskap uppdraget att förvalta och sköta 19 skånska strövområden, som till exempel Fulltofta, Klåveröd och Snogeholm. Strövområdena bjuder på 22 mil vandringsled, cykelleder, fiske, kanotpaddling, stugor, bad och vacker natur.

Stiftelsen Skånska Landskaps uppdrag är att inspirera alla skåningar att ge sig ut i naturen. Flera områden är tillgängliga även för personer med rörelsehinder. 

Stiftelsen bildades 2004 av Region Skåne med uppdrag att skydda, bevara, restaurera och utveckla natur- och kulturmiljöer samt att främja friluftslivet. Sedan 2010 är stiftelsen en självständig organisation men med ekonomiskt stöd från Region Skåne.

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Vi läser alla synpunkter, men vi har tyvärr inte möjlighet att svara dig personligen. Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Vad är problemet med sidan?

Tack för ditt meddelande!


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.
Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.
Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter