PTP – praktisk tjänstgöring för psykologer

Vi kan erbjuda dig en individuellt anpassad PTP-tjänst av hög kvalitet. Våra tjänster finns inom alla områden: från primärvård och habilitering till högspecialiserad sjukvård och olika former av psykiatri.

PTP-tjänstgöringen pågår under tolv månader. Som PTP-psykolog hos oss får du en handledare som följer dig under hela året och som tillsammans med dig lägger upp en individuellt anpassad tjänstgöringsplan. 

Du får möjlighet att delta på seminarier, studiebesök och temadagar. Om du önskar kan du även jobba på flera arbetsplatser för att bredda dina kunskaper. Efter din PTP väntar en bred arbetsmarknad i Region Skåne. 

När kan du söka?

Varje höst i september startar 26 PTP-tjänster. Annonserna för dessa tjänster publiceras i mars under "Lediga jobb" och de ligger ute i cirka tre veckor. 

En annons per område publiceras. Inom varje område finns det ett antal olika PTP-tjänster. Hur många tjänster och vilka verksamheter det rör sig om står i annonsen.

Hantering av ansökningarna?

Urvalet påbörjas först efter att sista ansökningsdag gått ut.  Rekryteringsenheten går därefter igenom ansökningarna och skickar alla behöriga kandidaters ansökningar till rekryterande chefer i de olika verksamheterna.

Det görs en så jämn fördelning av kandidaterna som möjligt. Konkurrensen är hårdast i Lund och Malmö, vilket gör att inte alla kandidater som har angett dessa orter som första- och andrahandsval kan bli aktuella för denna placering.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Observera att webbredaktionen inte kan svara på frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.