Studiebesök

Vi vill gärna visa dig allt spännande som vi jobbar med i Region Skåne, men i många av våra verksamheter kan det vara svårt att hälsa på live. Här ger vi dig därför chansen att besöka några av våra verksamheter genom digitala studiebesök. Fler studiebesök är på gång. Välkommen till oss!

På besök med Dante – Skånes universitetssjukhus i Lund, Bild och funktion

Häng med när programledaren Dante Zia tar med dig på studiebesök i en av Skånes universitetssjukhus mest high tech verksamheter - Bild och funktion. Här får du bland annat möta vårdens detektiver (biomedicinska analytiker), undersköterskor, radiografer och röntgensjuksköterskor som jobbar med att rädda hjärnor. Med hjälp av olika avancerade apparater och maskiner tar vi reda på hur vi bäst kan hjälpa personer med komplicerade sjukdomar att må bättre. På Bild och funktion gör vi cirka 420 000 undersökningar varje år och varje dag tar vi emot ungefär 1 500 patienter.

På besök med Dante – Psykiatrin i Lund och Malmö

Häng med när programledaren Dante Zia tar med dig på studiebesök på två av de totalt 140 mottagningar och avdelningar inom Psykiatri i Skåne – Vuxenpsykiatri i Lund (VUP) och Barn- och Ungdomspsykiatri i Malmö (BUP). Här får du bland annat möta yrkesgrupperna skötare, peer support (experter med egen erfarenhet), psykologer, kuratorer, medicinsk sekreterare, samt sjuksköterskor och läkare. Med hjälp av samtal, rådgivning, utredning och behandling som främsta verktyg kan de få personer med ångest och oro, tvångstankar, depressioner och ätstörningar att må bättre psykiskt.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Tänk på att webbredaktionen inte kan svara på eventuella frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.