Förmåner för anställda i Region Skåne

Är du intresserad av att jobba i Region Skåne? Ta del av de förmåner som Region Skåne erbjuder, för att du som medarbetare ska trivas och utvecklas på jobbet.

Alla Region Skånes tillsvidareanställningar annonseras ut som heltid, men med möjlighet till deltid.

Flexibel arbetstid

I många verksamheter har du flexibel arbetstid som underlättar balansen mellan arbete, fritid och familjeliv.

Friskvårdsbidrag

Du kan få bidrag till aktiviteter av enklare slag såsom till exempel jympa, styrketräning, spinning, racketsporter, vissa lagsporter och enklare dans. Du kan också få bidrag till friskvård i form av till exempel stresshantering, kostrådgivning eller massage.

Du får ersättning för aktiviteter som innehåller inslag av motion. För dessa aktiviteter får du 100 procent av kostnaden upp till 3 000 kronor.

Försäkring på arbetsplatsen

Om du skadar dig på arbetsplatsen får du ersättning för utebliven inkomst från första dagen genom vår arbetsskadeförsäkring (TFA-KL).

Företagshälsovård

Region Skånes leverantör av företagshälsovård är Previa. Du kan träffa företagshälsovården i såväl hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande aktiveter. 

Utökad möjlighet till föräldraledighet

Utöver din ordinarie föräldraledighet har du inom Region Skåne rätt att vara tjänstledig till 100 procent fram tills barnet fyller tre år, och upp till 25 procent fram tills barnet fyller 12 år, utan att du förlorar pensionspoäng.

Löneväxling till pension

Alla anställda i Region Skåne kan löneväxla till pension. Det innebär att ett belopp som du själv bestämmer sätts av till din tjänstepension varje månad. Skatten skjuts därmed upp till den tidpunkt du lyfter pensionen.

Semester

Om du har månadslön får du i de allra flesta fall semesterledighet redan under ditt första anställningsår. Normalt har du 25 semesterdagar, men från det år du fyller 40 har du 31 semesterdagar, och från det år du fyller 50 har du 32 semesterdagar – alltså drygt sex veckors semester.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Observera att webbredaktionen inte kan svara på frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.