Jobba hos oss

Region Skåne är Skånes största arbetsgivare med runt 36 000 anställda. Som medarbetare hos oss har du ett viktigt jobb där du kan göra skillnad för många människor.

Inom Region Skåne finns cirka 300 olika yrkesroller. De flesta jobbar inom hälso- och sjukvården som till exempel sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och psykologer, men här finns också bland annat statsvetare, kulturvetare, trafikplanerare och världsledande forskare.

Stolta medarbetare

Nio av tio medarbetarna i Region Skåne tycker att deras jobb känns meningsfullt, enligt vår senaste medarbetarundersökning. Våra medarbetare tycker att vi har ett gott socialt klimat, bra möjligheter till utveckling och att våra chefer visar förtroende för dem som medarbetare. 84 procent skulle rekommendera sin arbetsplats till andra.

Vårt sätt att vara

Vi strävar efter att vara en värderingsstyrd organisation. Det innebär att våra gemensamma värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt ska ligga till grund för hur vi bemöter andra, hur vi agerar och hur vi fattar beslut.

Som stöd för vårt arbete har vi också en medarbetaridé som beskriver hur vi utför vårt uppdrag tillsammans och vad du som medarbetare kan förvänta dig av Region Skåne som arbetsgivare.

Medarbetaridén bygger på att du som medarbetare har en aktiv och ansvarstagande roll. Det betyder bland annat att du som medarbetare är med och skapar lärande och utveckling, gemenskap och samarbete.

Vårt löfte till dig som medarbetare

Region Skåne har avgett ett löfte till medarbetarna om att vara en arbetsplats som ger möjligheter till utveckling.

Det betyder att vi som arbetsgivare varje dag ska göra det vi kan för att erbjuda:

  • Uppdrag där du utvecklas tillsammans med våra invånare
  • Samarbeten där du utvecklas tillsammans med dina kollegor
  • Möjligheter som gör att du kan utvecklas genom hela ditt yrkesliv

Från nyanställd till chef

Vi har en tydlig ledstjärna för vad vi strävar efter som arbetsgivare och arbetsplats: att få människor att växa. Därför är det viktigt för oss att både hitta rätt medarbetare och att våra befintliga medarbetare vill stanna och utvecklas i Region Skåne.

Är du ny på jobbet finns möjlighet att få en handledare, som ger dig en bra introduktion och som kan stödja och motivera dig i arbetet. Vi arbetar kontinuerligt med att utbilda handledare så att den som handleder ska känna sig trygg i sin roll.

För dig som är chef, eller för dig som är intresserad av att bli chef erbjuder vi särskilt stöd. Det kan handla om allt från grundläggande basutbildning kring vad det innebär att vara chef i Region Skåne, till hur du genomför förbättringsarbete. Som chef kan du också få en mentor som stöd.

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till oss. Vi behöver dig – för att utveckla våra verksamheter, bidra till framtidstro för Skånes invånare och göra Skåne till en ännu bättre plats att leva på. Tillsammans gör vi skillnad. På riktigt.

Fördelning av olika yrken (klicka för större bild):

Klicka för större bild över personalfördelning (grafik)

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta gärna vilken information som är fel eller saknas genom att skicka en synpunkt till webbredaktionen.

Observera att webbredaktionen inte kan svara på frågor som du ställer här.

Tack för din hjälp att förbättra webbplatsen, dina synpunkter har skickats till webbredaktionen.