Sista ansökningsdatum 2019-08-15 Sök jobbet

Kommunikationsrådgivare till strategiskt kommunikationsstöd i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och utveckla kommunikationen på Skånes universitetssjukvård (Sus)? Trivs du i en roll där du har sikte på organisationens övergripande mål och prioriteringar men också arbetar nära kärnverksamheten? Vet du hur man agerar rådgivare till chefer, samtidigt som du kan det kommunikativa hantverket? Kanske är det då du som ska bli vår nya kollega!

Vi som ingår i Sus kommunikationsavdelning har till uppdrag att skapa värde för Sus genom kommunikation. Inom enhet strategiskt kommunikationsstöd gör vi det genom att erbjuda rådgivning och stöd i verksamhetens kommunikationsarbete. Vi arbetar löpande med att utveckla det kommunikativa ledar- och medarbetarskapet, och tillsammans med HR driver vi förvaltningens värderingsarbete. Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i en organisation med hög kompetens, högt tempo och ett viktigt uppdrag att säkerställa att dagens och morgondagens medborgare får en god vård med hög servicenivå och kvalitet.

Tjänstens placeringsort är Malmö men resor i tjänsten förekommer, främst mellan Malmö och Lund.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som lockas av att utveckla vårdverksamheterna med kommunikation som verktyg och därmed bidra till måluppfyllelse. Till din hjälp har du kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap.

Som kommunikationsrådgivare på Sus är du kontaktperson gentemot ett antal av sjukhusets verksamhetsområden och ansvarar för att ge kommunikationsstöd till chefer på alla nivåer. Du arbetar såväl strategiskt med planering och uppföljning, som operativt med genomförande av kommunikationsinsatser. Exempel på arbetsuppgifter kan vara rådgivning och coachning av chefer, facilitering av workshops och utbildningar, kommunikationsplanering, utveckling av verksamhetsområdenas kommunikationssystem (kanaler, budskap, målgrupper), uppföljning av kommunikationsinsatser samt redaktionellt arbete.

Utöver uppdragen gentemot verksamhetsområdena har du som kommunikationsrådgivare också uppdrag inom förvaltningsövergripande och regionala projekt och förändringsprocesser.

I tjänsten ingår även en del pressarbete, såväl proaktivt som reaktivt. Tillsammans med vår pressansvarige ger du organisationen och verksamhetens chefer stöd i mediefrågor, samt hanterar frågor från media.

Du ingår i ett team med sex andra kommunikationsrådgivare som samarbetar för att samordna kommunikationsaktiviteter, ta fram nya utbildningskoncept och diskutera gemensamma prioriteringar. Du samarbetar också med de andra teamen inom avdelning kommunikation samt med andra stödfunktioner inom Sus för att kunna erbjuda ett behovsanpassat och välfungerande stöd till verksamhetsområdena.

Kvalifikationer

Vi vill att du:
• har en högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• har flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete i en större organisation och har projektlett större kommunikationsuppdrag
• har erfarenhet av förändringsarbete i stora organisationer
• har erfarenhet av att verka som kommunikationsstöd till chefer, exempelvis genom att ge konsultativt kommunikationsstöd i förändringsprocesser och projekt
• har erfarenhet av att leda utbildningar och workshops
• har erfarenhet av pressarbete
• är en mycket god skribent med vana att i text snabbt beskriva komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt
• har god digital vana

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation ses som meriterande. För att snabbt komma in i arbetet fordras att du är skicklig på att sätta dig in i komplexa sammanhang och strukturer samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vidare är du lyhörd, samarbetsorienterad och har en god förmåga att bygga förtroende. Ditt arbete håller hög kvalitet och levereras inom given tidsram. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet