Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Specialistläkare / kataraktkirurg till ögonmottagning i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av Region Skånes stora akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet.

Ögonmottagningen är en mottagning med ett sextiotal medarbetare, varav sju specialist-/överläkare och sex ST-läkare. Utöver läkare arbetar sjuksköterskor, ortoptister, optiker, undersköterskor, medicinska sekreterare och administratörer på mottagningen. Vi har en bred kompetens och goda möjligheter till handledning och kompetensutveckling. Vi har en stor bredd inom såväl allmän oftalmologi som subspecialiteter inom kataraktkirurgi, polikliniska operationer, medicinsk retina, glaukom, barnoftalmologi och neuro-oftalmologi. Vi bedriver operationsverksamhet i våra egna lokaler där det finns modern teknisk utrustning.

Arbetsuppgifter

- Redan under min läkarutbildning visste jag att jag ville arbeta med ögonsjukdomar. Sedan 10 år tillbaka arbetar jag på ögonmottagningen i Kristianstad. Arbetet har under denna tid varit både utmanande, spännande och utvecklande. Vi är ett riktigt trevligt arbetsgäng där alla jobbar tillsammans för att patientmötet ska bli så bra som möjligt. Jag känner mig trygg i att veta att vårt samarbete faktiskt gör skillnad, berättar Margareta Sköld, överläkare.

Vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en tekniskt avancerad miljö med stora möjligheter till personlig utveckling och kompetenshöjning. I rollen som specialistläkare hos oss innefattar den operativa verksamheten bland annat kataraktkirurgi och polikliniska operationer. Mottagningen arbetar teambaserat och de olika teamen utvecklas och förbättras ständigt. Det finns ett aktivt förändringsarbete med stort engagemang och drivkraft i samtliga yrkesgrupper. Du kommer också att ingå i verksamhetens jourberedskap som bedrivs under vardagar till klockan 18.00 och på helger från klockan 11.00 till 15.00.

Kvalifikationer

Vi söker nu en legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du är specialistutbildad inom oftalmologi och har språkkunskaper i svenska, lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Alla subspecialiseringar kan vara av intresse, men särskilt söker vi efter en kataraktkirurg.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta i team och vara kommunikativ. Du ser ett gott bemötande mot patienter, deras närstående och medarbetare som en självklarhet. Du är även driven och vill vara med i vårt arbete med att utveckla ögonsjukvården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordost är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar och omfattar Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och Hässleholms sjukhus. Våra 2 600 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvården i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. CSK är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt och vi erbjuder specialiserad vård inom många olika specialiteter. På Hässleholms sjukhus bedriver vi ortopedi, närsjukvård med rehabilitering. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.