Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Receptarier till Centralsjukhuset i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Har du ett stort intresse för farmaci och vill bredda din kompetens genom ett varierande arbete med kvalité och säkerhet inom läkemedelsområdet? Då kan du vara den vi söker!

Centralsjukhuset i Kristianstad är ett av Skånes akutsjukhus. Hos oss bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar av engagerade medarbetare inom flertalet specialiteter. Sjukhuset har drygt 2 000 medarbetare. I nuläget har vi två receptarier som är verksamma inom kirurgi och medicin.

Den farmaceutiska kompetensen i vården är efterfrågad samt uppskattad och behöver nu utökas. Vårdavdelningarna inom verksamhetsområdena har ett nära samarbete mellan öppen- och slutenvård i tvärprofessionella team. Vi satsar på kompetensutveckling och har som vision att kännetecknas av lyhördhet för patienternas behov, nytänkande och ett välkomnande förhållningssätt. Vi ingår, som alla andra sjukhus i Region Skåne, i ett nätverk för kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

I din roll arbetar du i främsta hand med verksamhetsområde kirurgi och mot vår ortopedavdelning samt onkologimottagning. Längre fram kan även andra enheter komma att omfattas. Du är en viktig del av teamet runt patienten för att säkerställa att läkemedelsbehandlingar kan genomföras.

Du medverkar till att läkemedelsförsörjningen till våra vårdenheter fungerar och är även läkemedelssupport åt vårdpersonalen på våra vårdavdelningar. I dina arbetsuppgifter ingår tillsyn av kontrolläkemedel, beställning av läkemedel, skötsel av läkemedelsvagnar och läkemedelsförråd, förberedning av läkemedel till utskrivningsklara patienter och kontakt med vår apoteksleverantör. Iordningsställande av injektabilier kan bli aktuellt. I ditt arbete ingår också nära kontakt med våra klinikapotekare och på sjukhuset för att gemensamt skapa en säker läkemedelsanvändning för våra patienter. I teamet ingår också våra nuvarande receptarier inom medicin och kirurgi.

Vidare medverkar du i att kvalitetssäkra läkemedelshanteringen, vilket innebär att du håller rutiner och dokumentation uppdaterade i verksamheterna och löpande ger utbildning och information till vårdpersonal. Detta omfattar både Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets författningar på området. Utöver detta bidrar du till en rationell och ekonomisk lagerhållning av läkemedel. Vi använder idag patientindividuellt packade läkemedel (slutenvårdsdos) och kommer att introducera förfyllda sprutor och lagerautomater. Region Skåne förbereder nu övergång till ett nytt digitalt vårdsystem.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad receptarie eller har likvärdig farmaceutisk utbildning och legitimation. För tjänsten krävs språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C2 enligt Europarådets nivåskala. Vi ser gärna att du även har goda kunskaper i engelska. Ett krav för tjänsten är att du har erfarenhet av arbete i apoteksverksamhet. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete på sjukhusapotek eller av service till avdelningar och mottagningar. Tidigare sjukvårdserfarenhet och erfarenhet av liknande tjänster är extra meriterande. Därutöver är det meriterande om du har en godkänd kurs i galenik.

Du har en känsla för helheten samt flöden och ser sammanhangen i de skilda aktiviteter som utgör arbetsdagen. För att lyckas i rollen värdesätter och förmedlar du ett gott bemötande och värnar om samarbete mellan yrkesprofessionerna. Som person är du van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ samt har en förmåga att se hur arbetsflöden ska organiseras för att slutresultatet ska bli bra. Du ser förbättringsmöjligheter i ditt dagliga arbete och har ett genuint intresse för utvecklingsarbete och kvalitetsfrågor. Vi ser att du är en nyfiken person som är öppen för nya arbetssätt och nya arbetsuppgifter. Erfarenhet och vana av att kommunicera med vårdens olika företrädare är betydelsefullt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.