Sista ansökningsdatum 2019-06-23 Sök jobbet

Legitimerad receptarie till Verksamhetsområde Medicin i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

På centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) bedrivs inom verksamhetsområde (VO) Medicin specialistsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare.

Vårdavdelningarna inom verksamhetsområdet har ett nära samarbete mellan öppen- och slutenvård i tvärprofessionella team. Vi satsar på kompetensutveckling och har som vision att kännetecknas av lyhördhet för patienternas behov, nytänkande och ett välkomnande förhållningssätt.

VO Medicin är ett stort verksamhetsområde och tjänsten som receptarie kommer att inledningsvis riktas mot två av våra sju avdelningar.

Arbetsuppgifter

I rollen som receptarie arbetar du inom VO Medicin på CSK och kommer att vara en viktig medlem i teamet runt patienten. Du arbetar med läkemedelssupport till vår personal på våra vårdavdelningar. Arbetet innebär bland annat beställning och hantering av akuta läkemedel och icke-basförrådsläkemedel till avdelningarna, narkotikakontroller, skötsel av läkemedelsvagnar, läkemedelsförråd, licenshantering, kontakter med vår apoteksleverantör om beställningar och leveranser, förbereda läkemedel till utskrivningsklara patienter. Iordningsställande av injektabilia kan bli aktuellt.
Därutöver ingår utbildnings- och informationsinsatser till vårdpersonal i ditt uppdrag. Vidare hanterar du frågor som rör läkemedelsförsörjningen till vården i sin helhet vilket omfattar både Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets författningar på området. En viktig del i arbetet handlar om kvalitetsstyrning genom att utveckla rutiner och instruktioner.

Du har en nära kontakt med våra klinikapotekare på sjukhuset för att tillsammans skapa en säker läkemedelsanvändning för våra patienter. På CSK arbetar redan idag två receptarier inom verksamhetsområde Kirurgi. Vi erbjuder dig möjlighet att bredda din kompetens genom ett varierande arbete med kvalité och säkerhet inom läkemedelsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller har minst likvärdig farmaceutisk utbildning och legitimation. Yrkeserfarenhet från apoteksverksamhet är ett krav. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av tjänstgöring på sjukhusapotek eller av service till avdelningar och mottagningar. Extra meriterande är om du har tidigare sjukvårdserfarenhet. Även tidigare erfarenhet av liknande tjänster är fördelaktigt. Beredningskompetens är önskvärt men inte ett krav. För tjänsten krävs språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C2 enligt Europarådets nivåskala. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i engelska. Därutöver ser vi gärna att du har ett läkemedelsekonomiskt kunnande.

Du har blick för helheten och ser sammanhangen i de skilda aktiviteter som utgör arbetsdagen. För att lyckas i rollen värdesätter och förmedlar du ett gott bemötande och värnar om samarbete mellan yrkesprofessionerna. Som person är du van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samt har en förmåga att se hur arbetsflöden ska organiseras för att slutresultatet ska bli bra. Du ser förbättringsmöjligheter i ditt dagliga arbete och har ett genuint intresse för utvecklingsarbete och kvalitetsfrågor. Vi ser att du är en nyfiken person som är öppen för nya arbetssätt och arbetsuppgifter. Erfarenhet och vana av att kommunicera med vårdens olika företrädare är betydelsefullt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar med löpande urval och välkomnar dig därför att ansöka redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet