Sista ansökningsdatum 2019-06-23 Sök jobbet

Legitimerad receptarie till Verksamhetsområde kirurgi i Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

På centralsjukhuset i Kristianstad bedriver verksamhetsområde kirurgi specialistsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare.

Vårdavdelningarna inom verksamhetsområdet har ett nära samarbete mellan öppen- och slutenvård i tvärprofessionella team. Vi satsar på kompetensutveckling och har som vision att kännetecknas av lyhördhet för patienternas behov, nytänkande och ett välkomnande förhållningssätt.

Verksamhetsområde (VO) kirurgi är ett stort verksamhetsområde och tjänsten som receptarie kommer att riktas mot våra två kirurgavdelningar, men också mot vår ortopedavdelning och onkologimottagning.

Arbetsuppgifter

I rollen som receptarie arbetar du inom VO kirurgi på Centralsjukhuset i Kristianstad och kommer att vara en viktig medlem i teamet runt patienten. Inom verksamhetsområdet kirurgi finns idag två receptarier. Du arbetar med läkemedelssupport till vår personal på våra vårdavdelningar. Arbetet innebär bland annat beställning och hantering av akuta läkemedel och icke-basförrådsläkemedel till avdelningarna, att utföra narkotikakontroller, skötsel av läkemedelsvagnar och läkemedelsförråd, licenshantering, kontakter med vår apoteksleverantör samt förbereda läkemedel till utskrivningsklara patienter. Läkemedelsförrådens hantering kräver också ett läkemedelsekonomiskt kunnande. Iordningsställande av injektabilier kan bli aktuellt.

Utbildnings- och informationsinsatser till vårdpersonal ingår också i uppdraget. Du kommer hantera frågor som rör läkemedelsförsörjningen till vården i sin helhet vilket omfattar både Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets författningar på området. En viktig del är också kvalitetsstyrning genom att utveckla rutiner och instruktioner.

I arbetet ingår även en nära kontakt med våra klinikapotekare på sjukhuset för att tillsammans skapa en säker läkemedelsanvändning för våra patienter. I verksamheten arbetar redan idag två receptarier.

Vi erbjuder dig möjlighet att bredda din kompetens genom ett varierande arbete med kvalité och säkerhet inom läkemedelsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller har minst likvärdig farmaceutisk utbildning och legitimation. Yrkeserfarenhet från apoteksverksamhet är ett krav. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av tjänstgöring på sjukhusapotek eller av service till avdelningar och mottagningar. Godkänd kurs i galenik är meriterande. Extra meriterande är om du har tidigare sjukvårdserfarenhet. Även tidigare erfarenhet av liknande tjänster är fördelaktigt. För tjänsten krävs språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C2 enligt Europarådets nivåskala. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i engelska.

Du har blick för helheten och ser sammanhangen i de skilda aktiviteter som utgör arbetsdagen. För att lyckas i rollen värdesätter och förmedlar du ett gott bemötande och värnar om samarbete mellan yrkesprofessionerna. Som person är du van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samt har en förmåga att se hur arbetsflöden ska organiseras för att slutresultatet ska bli bra. Du ser förbättringsmöjligheter i ditt dagliga arbete och har ett genuint intresse för utvecklingsarbete och kvalitetsfrågor. Vi ser att du är en nyfiken person som är öppen för nya arbetssätt och arbetsuppgifter. Erfarenhet och vana av att kommunicera med vårdens olika företrädare är betydelsefullt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar med löpande urval och välkomnar dig därför att ansöka redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet