Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Barnsjuksköterska till Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde Barn- och ungdom innefattar akutsjukhusets enheter med akutmottagning dygnet runt för medicinska patienter mellan 0 och 18 år i nordvästra Skåne, slutenvård barn- och ungdom, neonatalavdelning, dagvård samt tidsbeställd mottagning i Ängelholm, Landskrona och Helsingborg. Vi har även enheter för Föräldra-, Barn- och ungdomshälsa. Totalt är vi cirka 250 medarbetare.

Våra barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i Ängelholm, Helsingborg och Landskrona bedriver medicinsk mottagningsverksamhet för barn och ungdomar fram till den dag de fyller 18 år. På mottagningen i Helsingborg tar vi emot patienter för utredning och behandling av sjukdomar och tillstånd som kräver specialistvård. Det kan till exempel vara astma, allergi, diabetes, fetma, buksmärtor, problem med tillväxt, förstoppning, huvudvärk eller sängvätning.

- På mottagningen finns en hög kompetensnivå, med många som är specialistutbildade och olika yrkeskategorier som man kan konsultera inom respektive specialområde. Vi är många under samma tak och därför är vår goda sammanhållning så viktig för att vi ska få ett flyt i arbetet, berättar Anneli, barnsjuksköterska.

Vårt arbete präglas av patientfokus och bedrivs i nära samarbete med barnet/ungdomen samt närstående.

Arbetsuppgifter

Bus hittar man inte på, det bara blir… Välkommen till oss! Vi söker nu en barnsjuksköterska som är intresserad av uroterapi till vår barn- och ungdomsmedicinska mottagning i Helsingborg. Anneli är utbildad barnsjuksköterska och har arbetat på mottagningen i många år. Hon beskriver arbetet som både roligt och utvecklande.

- Här möter man utmaningar varje dag eftersom alla patienter är så olika, i varierande åldrar och med olika kulturer och familjer. Man måste vara lite som en kameleont för att kunna nå fram och ge alla ett gott bemötande under besöket. Det är en balansgång att kunna vara barnslig när det behövs och i nästa stund möta en tonåring på ett respektfullt och passande sätt. När man får till ett bra möte, då mår man gott i själen, säger Anneli leende.

Du kommer att arbeta med bland annat förberedelse inför undersökning, rådgivning och stöd, provtagning och läkemedelsadministrering. Därutöver kommer du att bli en del av vår uroterapiverksamhet.

Hos oss får du möjlighet att delta i ett rikt nätverk både regionalt och nationellt. Vi strävar efter att ha en hög kompetens inom våra specialistområden och ser därför positivt på ditt intresse för att specialistutbilda dig.

Kvalifikationer

För att du ska trivas i tjänsten är det viktigt att du uppskattar arbete som präglas av patientfokus. Du tar stort ansvar för det du gör och trivs med såväl teamarbete som självständigt arbete. Likaså värdesätter vi hög social kompetens och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Vidare har du relevant vidareutbildning och erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomssjukvård eller uroterapi.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Varmt välkommen till vår verksamhet! Vi tillämpar löpande urval i den här rekryteringen. Vid eventuell anställning görs kontroll mot misstanke- och belastningsregistret.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.