Sista ansökningsdatum 2019-12-31 Sök jobbet

Sjuksköterskor till ortopedisk avdelning i Ystad

Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett av Skånes akutsjukhus som organisatoriskt ingår i förvaltning Skånes universitetssjukvård (SUS). På sjukhuset finns akutmottagning samt mottagningar och vårdavdelningar inom många olika specialiteter. Här finns en förlossningsavdelning och BB. Här arbetar cirka 900 medarbetare och vi erbjuder hälso- och sjukvård med kvalitet, tillgänglighet, helhetssyn och omtanke som kännetecken.

Hos oss på ortopeden utförs såväl akut som planerad dagkirurgi och den akuta slutenvårdsortopedin för Österlenpatienter finns nu även här. Hösten 2015 öppnade verksamheten upp i helt nyrenoverade lokaler. Avdelningen rymmer 14 vårdplatser fördelat på sex dubbelrum och två enkelrum. Teamet kring patienten består av läkare, undersköterskor, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietist och apotekare. Nu söker vi sjuksköterskor som vill vara en del i vårt team.

- Bäst med mitt jobb är att vi är en liten enhet där vi tar hand om varandra, hjälper varandra att utvecklas och har positiv syn på arbetet kring patienterna. Unikt är den lilla enheten med nära samarbete med alla personalkategorier. Vi har chefer som vill satsa på personalens och avdelningens utveckling genom utbildning och tid till förändringsprojekt, säger sjuksköterskan Emma Eriksson.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar tre nya sjuksköterskor till vår avdelning!

Ortopedavdelningen är en avdelning med trivsam stämning och engagerade medarbetare som har respekt för varandra och där allas kompetens är lika viktig. Teamet kring patienten består av läkare, undersköterska, sjuksköterska, medicinsk sekreterare, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, dietist och apotekare. Apotekaren gör tillexempel så att det frigörs tid för sjuksköterskan till mer patientnära arbete.

Vår avdelning är ständigt under utveckling. Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i ett gott arbetsklimat där alla hjälps åt. Utöver det direkta patientarbetet är samtliga medarbetare även delaktiga i arbetet med utveckling och förbättring av vården på våra enhet. Vårt mål är att alltid utgå från patientens behov och vi strävar efter ett nära teamarbete där arbetsuppgifterna är integrerade samt att medarbetarna kompletterar varandra i det dagliga arbetet.
Vi vill gärna ge dig som ny sjuksköterska bästa tänkbara start i din nya karriär och därför erbjuds du möjlighet att delta i vårt Kliniska Basår - ett spännande introduktionsprogram för nya sjuksköterskor. Ta chansen att stärka dig i din nya yrkesroll genom ett utvecklande år bestående av intressanta föreläsningar, praktiska övningar, diskussionsseminarier och mentorsgrupper! Vi erbjuder förmåner så som exempelvis flextid och friskvårdsbidrag.

För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar där utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För att trivas i rollen som sjuksköterska hos oss ser vi att du har framåtanda med förmågan att snabbt ställa om till nya förutsättningar, med ett stort intresse för utveckling och lärande. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Att ha ett gott bemötande mot såväl patienter, närstående och medarbetare är en självklarhet för dig. Det är viktigt att du känner till och tillsammans med oss vill arbeta utifrån Region Skånes värderingar.

Du som söker tjänsten trivs såväl med självständigt arbete som arbete i ett multidisciplinärt team. Därtill är du en duktig organisatör och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter.
Då vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet