Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kurator till hörselenheten vuxna i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Inom Psykiatri och habilitering finns Syn-, hörsel- och dövverksamheten som riktar sig till personer i alla åldrar med synnedsättning/blindhet, hörselnedsättning/dövhet, dövblindhet och tinnitus.

Hörselenheten vuxna är en enhet inom Syn-, hörsel- och dövverksamheten för vuxna personer med hörselnedsättning eller tinnitus samt deras nätverk. Rehabiliteringsinsatser erbjuds både individuellt och i grupp. Insatserna ges av audionomer, hörselpedagoger, kuratorer och psykologer. Enheten har ett Skåneövergripande ansvar med personal placerad i Malmö, Kristianstad och Helsingborg. Inom Syn, hörsel och dövverksamheten arbetar cirka 170 anställda och inom Hörselenheten vuxna cirka 25.

För mer information: www.skane.se/horselochsyn

Arbetsuppgifter

Hos oss inom hörselenheten vuxna kommer du som kurator ingå i ett team där vi har ett nära samarbete för att kunna erbjuda den enskilde bästa möjliga rehabilitering. I arbetet kommer du ha kontakt med patienter och närstående samt ha kontakt och samverka med andra myndigheter och rehabiliteringsaktörer. Som kurator kommer du bland annat hålla i individuella samtal, ansvara för och leda rehabilitering i grupp samt informera om samhällets stödåtgärder.

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med god stämning och trevliga kollegor där vi arbetar tvärprofessionellt i team och tar vara på den gedigna kompetens som finns hos våra medarbetare. Vi är dessutom måna om vår enhets och våra medarbetares fortsatta utveckling, varvid vi kontinuerligt arbetar med kompetensutveckling. Kuratorsgruppen har även regelbunden extern handledning.

Tjänstens placering är i Malmö men arbetet är regionövergripande vilket innebär att resor förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen gärna med utbildning i KBT steg 1. För tjänsten ser vi att du har goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. För att lyckas i tjänsten krävs det att du har erfarenhet som kurator, det är meriterande om du har utbildning i mindfulness eller ACT. Arbetslivserfarenhet som kurator eller annat behandlingsarbete liksom erfarenhet av tidigare arbete inom hörselområdet eller rehabilitering är en stark fördel för den här tjänsten.

För att kunna möta våra patienter på ett respektfullt och empatiskt sätt förutsätter vi att du har ett öppet sinne och är lyhörd. Vi ser gärna att du är nyfiken och ser möjligheter istället för hinder. Vidare är du självständig, flexibel och vill bidra till vår verksamhets fortsatta utveckling. Då du kommer att arbeta i team med kollegor inom olika professioner är intresse för och förmåga till arbete i team en förutsättning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.