Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

ST-läkare, Neonatologi/Barnkardiologi till VO Barn och ungdom, Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) Barn och ungdom består av barnakutmottagning, slutenvårdsavdelningar, neonatalavdelning, hemsjukvård, dagvård samt specialistmottagningar. Vi bedriver verksamhet i Hässleholm och Kristianstad. Inom VO Barn och ungdom finns cirka 175 anställda. VO Barn och ungdom är känt för sitt medarbetarstyrda arbetssätt och en kontinuerlig förbättringsanda.
Enheten för läkarna i Kristianstad och Hässleholm består av cirka 30 läkare, varav 15 är överläkare, fem specialistläkare, sex ST-läkare samt underläkare.

Välkommen till en arbetsplats med god stämning där vi värnar om varandra!

Arbetsuppgifter

Hos oss erbjuds du en strukturerad ST-utbildning som leder till specialistkompetens i barnmedicin och neonatologi respektive barnkardiologi. Utbildningen sker inom ramen för ST-programmet med individuell handledare och utformning av anpassat ST-kontrakt, målbeskrivning och avsatt tid för inläsning. Som ST-läkare deltar du under handledning i alla, inom specialitetens, förekommande arbetsuppgifter.

Vid ansökning till tjänsterna vill vi att sökande anger vilken av specialiteterna man är mest intresserad av eller om man är intresserad av båda tjänsterna.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Stort intresse av barnmedicin är meriterande för tjänsten. Vi ser även positivt på om du har tidigare erfarenhet av arbete inom barnsjukvård samt erfarenhet av att arbeta i journalsystemet Melior. Det är en ytterligare merit med giltigt B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid förmåga att skapa god kontakt med patienter och medarbetare. Vidare värdesätter vi ett bra samarbete, god kommunikativ förmåga, samt att du är engagerad och initiativrik. Du trivs med och vill utvecklas i ett teambaserat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.