Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Perfusionist under utbildning till VO Thorax och Kärl i Lund

Gör skillnad. Varje dag.


Sektionen för Thoraxanestesi, -intensivvård och perfusion ingår i verksamhetsområdet Thorax och Kärl vid Skånes Universitetssjukvård. Vid enheten bedrivs hjärt-, lung- och bröstkorgskirurgi. Enheten har program för ECLS/ECMO för både hjärt- och lunginsufficiens. Intensivvård för thoraxtrauma samt hjärt- och lunginsufficiens bedrivs i egen regi. Enheten har rikssjukvårdsuppdrag för transplantation av thoraxorgan och för GUCH-verksamhet samt regionuppdrag för ECLS/ECMO för lunginsufficiens. Sektionen består av 20 anestesiologer samt 10 perfusionister.

Det finns stora möjligheter att delta i VO Thorax och Kärls omfattande forskning.

Arbetsuppgifter

Som perfusionist arbetar du med förekommande perfusionsrelaterade arbetsuppgifter inkluderande perfusion/ECMO i samband med hjärtkirurgi och ECMO i samband med hjärt- och lungsjukdom hos intensivvårdspatienter. I förekommande fall deltar du även i hämtning av patienter i behov av ECMO-stöd. Som färdigutbildad perfusionist blir du en del av jourorganisationen med beredskap.

För att klara detta krävs formell perfusionistutbildning på masternivå. Till lämpliga kandidater erbjuder VO thorax och kärl denna vidareutbildning som är varvad teoretisk (förlagd till Århus, Danmark) och praktisk utbildning (förlagd till thorax operation, SUS, Lund). Denna två-åriga utbildning är betald av VO Thorax och Kärl och under våren 2020 kommer två tjänster att utlysas för med utbildningsstart hösten 2020.

Detta är en möjlighet för dig som vill prova på arbetsuppgifterna som perfusionist under sex månader. Dessutom är det en möjlighet att meritera sig inför de utbildningstjänster som kommer att utlysas under våren 2020.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad sjuksköterska inom anestesi, intensivvård, operation, akutsjukvård eller hjärtsjukvård med flerårig erfarenhet inom yrket. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom thoraxanestesi, -intensivvård, -kirurgi anses detta meriterande.

Du som person har framåtanda och ett stort intresse för forskning, lärande och självklart Thorax och kärl! Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och positiv inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag - vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.