Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till vuxenpsykiatriavdelning i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till område vuxenpsykiatri Heldygnsvård i Malmö!

Vuxenpsykiatri heldygnsvård ingår i Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Malmö/Trelleborg och innefattar avdelningar för heldygnsvård, akutmottagning och intensivvård. Vi arbetar aktivt med att förbättra och utveckla vår vård och hos oss får du arbeta både med psykiatrisk och somatisk omvårdnad. Vi har ett nära samarbete mellan yrkesprofessionerna och enheterna, vilket präglas av god sammanhållning i ett stöttande klimat. Vår målsättning är att kunna erbjuda god och säker vård genom att stärka patientens och närståendes delaktighet i vården samt bidra till effektivt samarbete med vårdgrannar.

Vuxenpsykiatri avdelning 86 är en korttidsvårdsavdelning med inriktning mot depression, ångest och svåra krisrelaterade tillstånd, ätstörningsproblematik och självskadebeteende. Avdelningen är involverad i Brukarstyrda inläggningar som riktar sig till patienter med självskadebeteende, vilket innebär att patienten själv har möjlighet att lägga in sig på avdelningen enligt kontrakt. Avdelningen är även en psykiatrisk utbildnings- och utvecklingsavdelning. Här finns det möjlighet för både studenter samt medarbetare att genom ett aktivt lärande utveckla förmågan till eget ansvar inom sin yrkesroll och på så vis även utveckla det yrkesmässiga kunnandet och vården.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ingår du i ett team tillsammans med läkare, kurator och skötare. Du deltar i vårdplaneringen och ansvarar för det psykiatriska omvårdnadsarbetet. I arbetsuppgifterna ingår det bland annat bedömningar, stödjande samtal, läkemedelshantering, rondarbete, dokumentation och arbetsledning. Som sjuksköterska på avdelningen fungerar du även som kontaktperson för våra patienter. Arbetet innebär även kontakt med den psykiatriska öppenvården och kommunen.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För ny färdiga sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Därtill har du kunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Har du specialistutbildning inom psykiatri ses det som meriterande, liksom om du har erfarenhet av arbete inom den psykiatriska heldygnsvården. Det är även önskvärt om du har kunskaper i journalsystemet Melior.

Vi söker dig som är trygg i din roll som sjuksköterska och har förmåga att fatta såväl stora som små beslut. Du har även förmåga att behålla lugnet och agerar professionellt vid pressade situationer. För att trivas med arbetet är du som person flexibel och uppskattar att arbeta i team. Vi ser gärna att du tillsammans med oss är med och verkar för ett gott arbetsklimat på avdelningen. Vi värdesätter en god samarbetsförmåga och ser att du vill bidra till verksamhetens utvecklingsarbete tillsammans med oss andra. Vi kommer lägga stor vikt vid ditt intresse för psykiatrisk vård samt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering består av den offentligt drivna psykiatrin och av habiliteringen i Skåne. I uppdraget ingår bland annat, vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Förvaltningen har cirka 4000 medarbetare och verksamhet i hela Skåne. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.