Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Psykolog till vuxenpsykiatriskt ätstörningsteam i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Psykiatri Skåne erbjuder Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri och rättspsykiatri. Verksamheten har en gedigen anknytning till Lunds Universitet och andra lärosäten i regionen. Psykiatri Skåne har cirka 3000 anställda.

Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Helsingborg har avdelningar, mottagningar och team i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm. Våra specialistteam är neuropsykiatriskt diagnosteam (NPD), dialektisk beteendeterapiteam (DBT) och ätstörningsteam. I dessa team finns hög kompetens och ett nära samarbete då patienternas problematik ofta överlappas. Teamen bedriver sin verksamhet i centrala Helsingborg, bara 5 minuters promenad från bussar och tåg vid Knutpunkten.

• Ätstörningsteamet startade sin verksamhet sommaren 2017 och är under ständig utveckling. Vi har ett nära samarbete med ätstörningsenheterna i Lund och vid mera omfattande behandlingsinsatser används heldygnsvård i Lund och dagvård i Lund eller hos en privat aktör. Ätstörningsteamet är en trevlig och ambitiös arbetsgrupp med bred erfarenhet av ätstörningar och annan psykiatri. Teamet har två specialist sjuksköterskor, en socionom, en fysioterapeut, en dietist som arbetar deltid, en psykolog som arbetar deltid och medicinsk sekreterare. Vi söker för närvarande specialistläkare. För specialistteamen finns även en enhetschef.

Arbetsuppgifter

Då vår psykolog går ner i arbetstid behöver vi utöka teamet med mer psykologresurser. Vi erbjuder dig att vara med i den fortsatta utvecklingen av teamets arbete.

Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen att arbeta med individuell psykoterapi och psykologiska bedömningar. Vi är mitt i processen att implementera KBT för ätstörningar som förstahandsmetod och därför sker det psykoterapeutiska arbetet till en stor del utifrån KBT. Gruppbehandlingar diskuteras men är ingenting som erbjuds i dagsläget. Då inte alla patienter svarar på KBT behandling diskuteras även andra behandlingsformer för dessa.

Då många av våra patienter är unga och bor hemma lägger vi stor vikt vid familjebehandling. Vi vill att du som söker tjänsten ska ha ett särskilt intresse för patienter med ätstörningar. Vårt uppdrag är patienter med anorexia nervosa, bulimia nervosa och hetsätningstörning. Våra patienter har oftast en komplex sjukdomsbild med såväl somatisk som psykiatrisk samsjuklighet. Teamet lägger stor vikt vid teamtänkande och teamarbete och som psykolog arbetar du mycket ihop med andra personalkategorier i till exempel bedömning och vårdplanering.

Kvalifikationer

Du som söker är svensklegitimerad psykolog. Språkkunskap i svenska lägst i nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänd kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Grundläggande utbildning och erfarenhet av KBT-behandling är ett krav, psykoterapeut legitimation i KBT, IPT eller motsvarande är meriterande. Vi ser också gärna att du som söker har erfarenhet av arbete i psykiatrin i stort, då samsjuklighet med andra psykiatriska och neuropsykiatriska tillstånd är vanligt förekommande. Tidigare erfarenhet av ätstörningsarbete är också meriterande för tjänsten. Vi söker dig som tycker om och har lätt för att arbeta i team. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att ske innan anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.