Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kurator till vuxenpsykiatrimottagning psykiatriskrehabilitering i Eslöv

Gör skillnad. Varje dag.

Vi på psykosmottagningen arbetar med utredning och behandling av patienter med nydebuterad och långvarig psykossjukdom. Insatserna är olika utifrån behovet hos patienten, vi arbetar utifrån de nationella riktlinjerna för insatser till schizofreni patienter. Teamet i Eslöv är ett FACT-team vilket innebär att alla yrkeskategorier har ett nära samarbete runt patienterna och at vi växlar upp i insatserna utifrån patienternas behov.

Vi arbetar nära våra vårdgrannar såsom kommun, försäkringskassan och arbetsförmedling för bästa möjliga omhändertagande för patienterna. Delaktighet, somatisk ohälsa och närståendeutbildningar är en viktig och självklar del i arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny kurator till vår mottagning!
Som kurator hos oss på psykosmottagningen kommer du att arbete med sedvanliga kuratorsuppgifter med bland annat Samordnad individuell plan (SIP) ärenden och planering inför förlängning av Lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT) ärenden.

Du arbetar nära teamet tillsammans med olika yrkeskategorier, eftersom vi är ett FACT team så arbetar vi även ibland ute på fältet. Du är ofta spindeln i nätet gentemot myndigheter och vårdgrannar såsom arbetsförmedling, försäkringskassa och kommuner. Några av de övriga arbetsuppgifterna som tillkommer i tjänsten:
• Anhörigarbete i olika former
• Utbildningar med mera
• Sociala kartläggning
• Ekonomisk rådgivning och kartläggning
• Fondansökningar tillsammans med patienter

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning och som har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskaper och kompetens av mina planer och Melior och tidigare arbete med psykosvård är fördelaktigt. Vi värdesätter personliga egenskaper högt och värdesätter ansvarskänsla och god förmåga till samarbete och ett gott arbetsklimat. Arbetet är självständigt vilket kräver god initiativförmåga, struktur och planering.

I denna rekryteringen tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.