Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Sjuksköterskor till njuravdelning i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Njurmedicinavdelning 9, ingår i verksamhetsområde (VO) njurmedicin och reumatologi, och har cirka 35 medarbetare. Vår avdelning är en avdelning där man ofta gör komplicerade utredningar, men har även en del planerade ingrepp.

På avdelningen har vi 16 vårdplatser och vårdar njursjuka patienter, som oftast förutom sin grundsjukdom har en komplex medicinsk sjukdomsbild. Arbetstempot på avdelningen kan stundtals vara högt, varav en viss stresstolerans är bra att ha. Detta la grunden till att vi behöver hjälp på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Vi värdesätter en bra arbetsmiljö och söker nu dig som precis som vi vill vara med och värna om den. Vi söker nya sjuksköterskor som vill bli en del av vårt team och som vill vara med på vår spännande resa!

På vår avdelning arbetar vi uppdelade i tre team bestående av en sjuksköterska och en till två undersköterskor. Varje team ansvarar för cirka sex patienter. Nattid är det två sjuksköterskor och en undersköterska på avdelningen. Vi har ett högt patientflöde och vi ska dagligen kunna ta emot två akuta patienter, för direktinläggning från hemmet eller via mottagning. Vi har därför en sjuksköterska som ansvarar för dagens inskrivningar, både planerade och akuta, en undersköterska i receptionen för att hantera avdelningstelefon, transportbeställningar, bokningar av undersökningar samt annat, för att avlasta sjuksköterskorna. Slutligen har vi en arbetsterapeut som hanterar det mesta med SVPL och kontakter med kommunen samt en apotekare som bistår avdelningen en hel del med läkemedelshantering.

Som nyanställd hos oss får du en individuell introduktion utifrån din befintliga kompetens. Vi kan även erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter i form av utbildning i specialiserad njursjukvård. Det ingår såväl praktisk som teoretisk basutbildning i peritonealdialys. Slutligen erbjuds även möjlighet till hospitering på exempelvis dialysmottagningen eller annan enhet som är relevant för dig i ditt arbete.

Vi erbjuder nu både nattjänster samt kombinerade tjänster dag/natt. Vänligen ange i din ansökan vilken just du är intresserad av. Vi har ett rullande tio veckors schema, där en dag ska vara till förfogande för att förkovra sig inom vårt område. Hur du lägger upp din utbildningsdag bestämmer du i samråd med enhetschefen.

Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyutexaminerade sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialist utbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Under hösten 2019 kommer vi att påbörja ett förbättringsarbete som innebär att vi kommer se mer till helheten för patienten genom ett ökat och förbättrat samarbete med läkarna samt övriga teammedlemmar som ska leda till ett bra flöde i arbetssätt och förbättrad arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi ser positivt på om du har tidigare erfarenhet av arbete med njursjuka patienter. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vidare har du ett ödmjukt förhållningssätt både mot patienter och kollegor, är positiv, engagerad, flexibel och vill växa i din yrkesroll. Du har förmåga att ta eget ansvar men är också en god teamspelare. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag så kan vi berätta mer om njurmedicin avdelning 9!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.