Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kommunikationsrådgivare, vikariat, strategiskt kommunikationsstöd, Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Vill du vara med och utveckla kommunikationen inom Skånes universitetssjukvård (Sus)? Trivs du i en roll där du har sikte på organisationens övergripande mål och prioriteringar men också arbetar nära kärnverksamheten? Vet du hur man agerar rådgivare till chefer, samtidigt som du kan det kommunikativa hantverket? Då kan det vara du som är vår nya kollega!

Vi på Sus kommunikationsavdelning har till uppdrag att skapa värde för patienter, närstående, medarbetare och chefer genom kommunikation. Inom enhet strategiskt kommunikationsstöd gör vi det genom att erbjuda rådgivning och stöd i förvaltningens kommunikationsarbete.

Vi kan erbjuda dig en varierande roll i en organisation med hög kompetens, högt tempo och ett viktigt uppdrag: att säkerställa att dagens och morgondagens medborgare får en god vård med hög servicenivå och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som lockas av att utveckla vårdverksamheterna genom att stärka chefers och medarbetares kommunikativa förmåga. Till din hjälp har du kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap.

Som kommunikationsrådgivare på Sus är du kontaktperson gentemot några av sjukhusets verksamhetsområden. Du arbetar såväl strategiskt med planering och uppföljning, som operativt med genomförande av kommunikationsinsatser. Dessa kan rikta sig både internt i organisationen och externt till patienter och allmänhet. I dina arbetsuppgifter ingår det till exempel att agera rådgivare och bollplank till chefer, planera kommunikationsinsatser, leda utbildningar och workshops samt att hjälpa verksamheterna se över sina kommunikationssystem (kanaler, budskap, målgrupper). Du bidrar också till att utveckla verksamheternas patientkommunikation och tar fram visst redaktionellt innehåll.

Utöver uppdragen gentemot verksamhetsområdena kan du som kommunikationsrådgivare också ha uppdrag inom övergripande projekt och förändringsprocesser.

Du ingår i ett team med sex andra kommunikationsrådgivare som samarbetar för att utveckla stödet till chefer och medarbetare, samordna kommunikationsinsatser och diskutera gemensamma prioriteringar. Du samarbetar också med de andra teamen inom avdelning kommunikation samt med andra stödfunktioner inom Sus för att kunna erbjuda ett behovsanpassat och välfungerande stöd till verksamheterna.

Tjänsten är ett föräldravikariat till och med 2023-09-30 och placeringsorten är Malmö. Arbete på andra orter där Sus har verksamhet förekommer, framför allt i Lund.

Kvalifikationer

Vi vill att du:
• har högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• har yrkeserfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete.
• har erfarenhet av att verka som kommunikationsstöd till andra.
• har en vilja och förmåga att leda utbildningar och workshops.
• är en god skribent med vana att i text snabbt beskriva komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt.

För att bli framgångsrik i rollen som kommunikationsrådgivare krävs att du är skicklig på att sätta dig in i komplexa sammanhang och strukturer samt har ett konsultativt förhållningssätt. Med din kunskap och lyhördhet inför andras behov bygger du förtroende. Ditt arbete håller hög kvalitet och levereras inom given tidsram. Vidare är du samarbetsorienterad, delar gärna med dig av tankar och idéer och bidrar till ett gott arbetsklimat kollegor emellan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånes universitetssjukvård är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och består av Skånes universitetssjukhus, som finns i Lund och Malmö, samt sjukhusen i Trelleborg, Landskrona och Ystad. Skånes universitetssjukvård erbjuder vård, forskning och utbildning på nationell, regional och internationell nivå. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation, där våra 13 500 medarbetare driver och utvecklar hälso- och sjukvård i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.