Ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut

Kontaktsjuksköterska till kirurgimottagning i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Vi välkomnar nu en kontaktsjuksköterska till kolorektalteamet på kirurgimottagningen här i Malmö. Vill du vara med och utveckla din arbetsplats och den dagliga verksamheten? Är du dessutom en strukturerad person som vill göra så att logistiken blir den bästa möjliga för våra cancerpatienter? Då kanske du är vår nya kontaktsjuksköterska!

Kirurgimottagningen vårdar patienter som behöver kirurgisk behandling såsom gallstenssjukdom, olika typer av bråck, tarmsjukdomar, svåra problem med ändtarm, stomivård och bröstkirurgi.

Arbetsuppgifter

Vi har nu möjlighet att välkomna en kontaktsjuksköterska/sjuksköterska med stort engagemang till vårt team!

Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat med målet att alla medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lojalitet. Vår mottagning präglas av ett nära samarbete mellan de olika professionerna och ett trevligt arbetsklimat. Du kommer att arbeta i en lärorik miljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Du kommer att tillhöra kolorektalteamet och arbeta med patienter som kommer opereras eller har blivit opererade, de flesta med cancerdiagnos. Vidare består ditt arbete till stor del av stödjande och informativa samtal som ges både vid mottagningsbesök och vid telefonrådgivning. Du kommer även att arbeta med sårvård såväl som med administrativa uppgifter. Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med dina kollegor i teamet, andra professioner samt andra verksamheter. Därtill ansvarar du för att skapa kontinuitet, trygghet, delaktighet och fungerar som ett stöd för både patient och närstående. Det ingår även i tjänsten att planera inför operation och närvara vid diagnosbesked. Du kommer också att ha uppföljande samtal för att säkerställa att patienten och närstående förstått given information. Vi ser också att vår nya kollega systematiskt kommer att bedöma behov av cancerrehabilitering hos patienter och närstående och utifrån behov koppla in lämplig rehabiliteringsprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av yrket, helst inom kirurgisk omvårdnad eller att du tidigare har arbetat inom cancervård. Har du dessutom specialistutbildning inom kirurgi och/eller kontaktsjuksköterskeutbildning är det meriterande.

Du som person är trygg i din yrkesroll och har lätt för att arbeta självständigt, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och är en del av teamet. För att lyckas i tjänsten ser vi också att du är flexibel, engagerad och har god service- och ansvarskänsla. Då vi är en värderingsstyrd organisation vill vi också att du delar våra värderingar. Om du drivs av nya utmaningar och vill vara med och utveckla vår verksamhet tror vi att du kommer att trivas hos oss.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.