Sista ansökningsdatum 2020-02-06 Sök jobbet

Enhetschef till nuklearmedicinsk fysik i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) hematologi, onkologi och strålningsfysik är regionverksamhet för Södra sjukvårdsregionen. Med drygt 850 medarbetare är vi ett av de största verksamhetsområdena inom Skånes universitetssjukhus (Sus). Vi strävar efter att bedriva förstklassig cancervård med stark koppling till forskning och utveckling i samarbete med Lunds universitet och Malmö universitet. Enheten för nuklearmedicinsk fysik fokuserar på produktion och klinisk användning av radioaktiva läkemedel för diagnostik och terapi. Vi introducerar moderna metoder och behandlingar för att förbättra patienternas chanser att överleva sin sjukdom med god livskvalitet. Vi strävar efter att använda kompetens på rätt sätt och erbjuder som ett led i detta många möjligheter till nya utmaningar, kompetensutveckling och utbildning för våra medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi välkomnar nu en enhetschef till nuklearmedicinsk fysik vid Sus i Lund, som vill anta ett uppdrag att tillsammans med oss arbeta för att utveckla vår verksamhet och våra medarbetare.

Du blir en av tre enhetschefer som arbetar på strålningsfysik; nuklearmedicinsk fysik, röntgen/MR samt strålbehandlingsfysik. Nuklearmedicinsk fysik omfattar isotopterapi, diagnostik samt produktion av främst FDG på cyklotronenheten, men också flertalet andra tracers. I rollen ingår nära samarbete med flertalet diagnostikfunktioner inom Region Skåne, framförallt med VO bild och funktion på Sus.

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi och leder och fördelar arbetet för cirka 35 ingenjörer, sjukhusfysiker, farmaceuter, kemister och biomedicinska analytiker. Du och dina chefskollegor leder med engagemang fokuserar på att tydliggöra mål och uppdrag för medarbetarna samt utvecklar verksamheten. För att lyckas i detta uppdrag ser vi att du ger goda förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap genom att bland annat genomföra medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar. Vidare innefattar tjänsten ansvar för att leda, styra, utveckla och följa upp verksamheten för att nå uppsatta mål och främja kostnadseffektivitet.

Du arbetar kontinuerligt med arbetsmiljön, följer lagar, avtal och riktlinjer som är relevanta för området. I rollen ingår även arbete med produktionsmål, verksamhetsmål samt att du rapporterar och åtgärdar avvikelser. Vi erbjuder ett spännande, utmanande och varierat arbete tillsammans med engagerade medarbetare och chefskollegor som är mycket måna om att verksamheten ska fungera. Hos oss får du möjlighet att utveckla din roll som chef genom ledarskapsutbildningar och tillgång till mentor.

Vi har personal i Helsingborg, Kristianstad och Malmö förutom Lund. Därmed kan resor förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som har god kommunikationsförmåga, både i tal och i skrift, samt förmåga att planera, delegera och följa upp. Din roll är att coacha och utveckla dina medarbetare, förebygga arbetsrelaterad ohälsa genom aktivt arbetsmiljöarbete samt organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är resultat- och målinriktad och arbetar långsiktigt samt har god förmåga att hantera och lösa konflikter när så krävs. I din roll vågar du ta ställning och beslut i viktiga frågor och agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att kunna prioritera och se verksamheten ur ett helhetsperspektiv samt arbeta aktivt för gott samarbete med samtliga medarbetare. Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

För att vara behörig för tjänsten krävs det att du har en avslutad utbildning på högskola eller universitet som sjukhusfysiker, alternativt högskoleutbildning inom relevant yrkesområde samt chefs- eller ledarskapserfarenheter sedan tidigare. Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande för tjänsten är om du har gedigen erfarenhet inom nuklearmedicinsk fysik, strålskyddsarbete, läkemedelsproduktion, genomgången forskarutbildning och ledarskapsutbildning. Vidare ses erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt goda kunskaper inom gruppdynamik och grupputveckling som önskvärt.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering så varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.
Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet