Sista ansökningsdatum 2023-04-14

Specialistläkare i lungmedicin till lungsektion i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag

Lungsektionen är en enhet inom verksamhetsområde (VO) specialiserad medicin. Enheten består av en slutenvårdsavdelning med tio vårdplatser. Öppenvårdsmottagningen har allmän lungmedicinsk inriktning, allergimottagning samt diagnostik i form av bronkoskopi/endobronkiellt utraljud (EBUS). Specialiserad medicin är det största verksamhetsområdet på Helsingborgs lasarett.

Verksamheten präglas av mångfald samt hög kompetens och vi strävar efter att integrera forskning och utbildning i vår verksamhet. Vi arbetar aktivt med att skapa en organisation med fokus på ledarskap, hög kvalitet, patientsäkerhet, arbetsmiljö och medarbetarskap. Våra grundvärderingar inom sektionen är empati, mångfald, spetskompetens inom lungmedicin och teamwork!

Varje vecka kan du följa en av våra medarbetare på Helsingborgs lasaretts Instagramkonto https://www.instagram.com/helsingborgslasarett/. Där får du ta del av vardagen på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!

Arbetsuppgifter

Vi behöver nu fler lungmedicinspecialister som vill vara med och leda samt utveckla arbetet inom sektionen. Som specialistläkare/ biträdande överläkare/ överläkare sker ditt arbete i huvudsak på lungavdelningen och lungmottagningsverksamheten där du möter såväl lungpatienter med allergi, astma och inflammatoriska lungsjukdomar som lungcancerpatienter. I din roll ingår även konsultationer inom verksamhetsområdet mot övriga enheter inom sjukhuset och externt med allmänläkare där du kommer att bedöma remisser som kommer till oss.

Du utreder olika lungsjukdomar och lungcancerpatienter och har erfarenhet av att utföra bronkoskopier med EBUS. Du har jobbat i slutenvård med olika typ av lungpatienter och även hanterar palliativvård av våra svårast sjuka lungpatienter. Därtill kommer du i din roll att behandla lungcancerpatienter med cytostatika/immunterapi och målriktad terapi.

Lung- och allergimottagningen ligger i nära anslutning till onkologiska behandlingsenheten där vi läkare ansvarar för den medicinska behandlingen av lungcancer. Vi har nära samarbete med thoraxkirurgiska kliniken och onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus (Sus) i Lund, inkluderat multidisciplinära lungonkologiska konferenser. Vår ambition är att i framtiden driva forskning inom såväl icke maligna lungsjukdomar som maligna lungsjukdomar.

På lungsektionen arbetar idag tre ST-läkare inom lungmedicin som redan är färdiga internmedicinska specialister samt ytterligare en ST-läkare som är under utbildning till internmedicinsk specialist.

Helsingborgs lasarett och vår lungsektion är del av Sus och är bas för medicinutbildning samt specialisttjänstgöring i internmedicin och lungmedicin. Du förväntas vara delaktig i utbildningen och handledningen av våra nya kollegor inom lungmedicin. Tillsammans med övriga medarbetare utvecklar du vårdens innehåll och det finns goda möjligheter till personlig kompetensutveckling.

Vår ambition är att driva forskning inom såväl icke maligna lungsjukdomar som maligna lungsjukdomar i framtiden.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och med specialistkompetens i lungmedicin. För tjänsten krävs språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det är meriterande om du talar fler språk än svenska för att kunna lättare bemöta våra patienter som kan ha olika bakgrund.

I din yrkesroll är du van vid att ta hand om både inneliggande lungpatienter, patienter på lungmottagningen och har erfarenhet av lungcancerutredning inklusive bronkoskopi och diagnostik inom SVF. Du är van vid att behandla lungcancerpatienter och har erfarenhet av palliativ medicin eller har gått palliativ medicinkurs inom din ST-utbildning. Är du disputerad, har erfarenheter inom undervisning och akademiskt forskningsarbete ses det som meriterande för tjänsten.

Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och du är van vid och trivs med att jobba i team. Du är strukturerad, tar egna initiativ och vi hoppas att du, precis som vi, gillar utmaningar samt är positiv och ser möjligheter istället för hinder! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordväst är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar med cirka 3 700 medarbetare främst på sjukhusen i Helsingborg och Ängelholm, men även i Landskrona. Verksamheten omfattar hälso- och sjukvård, forskning och utbildning. På Helsingborgs lasarett bedriver vi akutverksamhet dygnet runt. Här genomförs både akuta och planerade operationer. På lasarettet finns både förlossning och neonatalvård och de flesta internmedicinska specialiteterna är representerade. I Ängelholm bedriver vi närsjukvård, rehabilitering och specialiserad vård. Här genomförs planerade operationer, bland annat inom ortopedi. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet