Sista ansökningsdatum 2019-12-09 Sök jobbet

Barnmorskor till Förlossningsavdelning i Lund

Gör skillnad. Varje dag.

Är du på jakt efter din nästa utmaning där du får möjlighet att tillsammans med glada och engagerade kollegor vara med vid en av livets stora händelser? Då barnmorska på förlossningsavdelningen i Lund jobbet för dig!

Förlossningsavdelningen vid Skånes universitetssjukhus (SUS) i Lund tar hand om både normala och komplicerade förlossningar. År 2018 föddes cirka 3800 barn på enheten.
Förlossningsavdelningen i Lund är södra regionens centrum för prematura förlossningar och inom kvinnosjukvården i Lund vårdas patienter med hotande förtidsbörd från graviditetsvecka 22. Vi övervakar även kvinnor med allvarliga graviditetsrelaterade sjukdomar, både före, under och efter förlossningen.
Vår arbetsplats är dynamisk som mångkulturell, vi tar vara på allas kompetens och tillsammans utvecklar vi kvinnosjukvården i Region Skåne. Totalt är vi cirka 90 medarbetare bestående av barnmorskor och undersköterskor.

Vill du veta mer om oss? Titta gärna på vår film: http://bcove.me/a39m9idt

Arbetsuppgifter

Som barnmorska hos oss ansvarar du för den normala förlossningen och samarbetar med obstetriker i handläggandet av komplicerade förlossningar. Vårt arbetssätt bygger på ett nära och prestigelöst samarbete mellan alla professioner på avdelningen. För att kunna ge en kvalitativ och säker vård till våra patienter på förlossningsavdelningen i Lund arbetar barnmorskor och undersköterskor i parvård.

Utvecklingen av både våra medarbetare och avdelningen är viktig för oss därför arbetar vi fortlöpande med förbättringsarbeten, teamträningar och handledning. På enheten finns arbetsgrupper som fördjupar sig i ämnen som rör barnmorskeprofessionen, så som normalförlossning, stöd för förlossningsrädsla och prevention av bäckenbottenskador. Inom verksamhetsområde kvinnosjukvård anordnas återkommande teamträningar för träning av akuta situationer och tillstånd.

Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg hos oss, därför erbjuds du som är ny barnmorska individuell bredvidgång och därefter en mentor i form av en erfaren kollega som stöttar dig i din utveckling.

Vi kan erbjuda nattjänst eller kombinerad dag-/nattjänst utifrån dina önskemål.

Kvalifikationer

Viktigt är även att du har förmåga att möta och stötta föräldrar, vilket kräver social kompetens och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Att föda barn är en av livets stora händelser och som barnmorska är du dagligen en del av detta, vi söker därför dig som är trygg och självständig i din roll som barnmorska med ett genuint intresse för utveckling och lärande! Vi tror att du ser värdet av ett tätt och välfungerande samarbete och bidrar själv genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och positiv inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Viktigast för oss är att vi alla är lyhörda och ödmjuka i mötet med både patienter och deras närstående. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Erfarenhet av arbete som barnmorska och kunskaper inom Obestetrix är meriterande.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval och intervjuer kan komma att hållas under annonsens publiceringstid. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (SUS) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. SUS är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso-och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående.

Välkommen till Skånes universitetssjukhus!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet